spot_img
spot_imgspot_img
17.8 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Pilotu darp olayında ‘Kuveytliler’ yok, Türk şoför var

Seçtiklerimiz

Ankara’da sokak ortasında darp edildiği öne sürülen Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk’ün damadı, NATO’da görevli F-16 pilotu Hava Kurmay Pilot Yarbay Hakan Karakuş’un suç duyurusunun ardından Kuveytli diplomatın şoförü Selahaddin A., tutuklama talebiyle çıkarıldığı Ankara 4’üncü Sulh Ceza Hâkimliği’nce adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Şoför Selahaddin A. önceki gün ‘Kasten yaralama suçunun neticesi sebebiyle ağırlaştırılmış yaralama’ suçundan tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmişti.

Selahaddin A., mahkemedeki ifadesinde, “Ben kesinlikle darp etmedim, vurmadım. O bana vurdu. Ayrıca dişimi de kırdı” dedi.

Hürriyet’in iddiasına göre ise Selahaddin, “Vicdanen rahatım. Ama bu olayın bu kadar büyümesinden çok üzgünüm. Hakan Bey bize, 6 yaşımdaki kızıma sinkaflı küfürler etti. Türkçe bilmeyen diplomat Emad Bey kendisinden özür dilemeye çalışırken, o suratına tükürdü. Darp olayının benimle ve Emad Bey’le hiçbir ilgisi yok. Savcı bana ‘Mavi ve beyaz gömlekli kişiler kim’ diye sordu, bilmediğimi söyledim” demişti.

Selahaddin A.’nın avukatı Ali Yıldız ise şunları söyledi: Olay basit bir trafik kavgası. Arabada bir diplomat vardı. Hakan Karakuş o diplomata küfür ediyor. Türkçe bilmeyen o diplomat özür dilemeye çalışırken, küfür edip yüzlerine tükürüyor. 300 metre ileri park edip sonra diplomatik plakalı aracı tekmeliyor. Müvekkilimi darp edip dişini kırıyor. Müvekkilim ve Kuveytli diplomatın darpla ilgisi yok. Görüntüler de flu. İtiş kakış oluyor. Hakan Bey’in aracı tekmelemesi polisin olay yeri tespit tutanağına ‘Araç üzerinde oluşan zararın tanımı (Açık mavi renkli plastik kalıntılarının silintisi)’ ifadesiyle vurgulanıyor. Hakan Bey’in sedye görüntüleri izlenecek olursa ayağında mavi spor ayakkabı olduğu da açıkça görünüyor. Biz yargılama esnasında Hakan Bey için öfke kontrolu açısından Adli Tıp Kurumu’ndan rapor isteyeceğiz.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika