spot_img
spot_imgspot_img
13.5 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Pilotun Son Sözleri “1, 2, bye bye” Oldu.!

Seçtiklerimiz

Rusya’da Uçak Kazası Meydana Geldi. 55 yolcunun ve yedi uçuş personelinin hayatını kaybettiği kazada, kule ile iletişime geçen pilotun son sözleri “1, 2, bye bye” oldu.  

 

 
Havayolu şirketi FlyDubai’ye ait Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı iniş sırasında düştü. Uçak Dubai’den yerel saat 22.53’de 62 yolcusu ve uçuş personeli ile havalanmıştı. FlyDubai havayolu şirketine ait yolçu uçağı Rusya’nın Rostov-na-Donu şehrine gidiyordu. Dubai’den Rusya’ya yolculuğunu tamamlayan 737-800 tipi yolcu uçağı yerel saat 03.15’de iniş yapmak için alçalmaya başladı. Ancak uçak yere iniş yapamadı ve düştü.

 

 
737-800 tipi yolcu uçağı pilotu ilk iniş denemesinde başarılı olamadı. Hava şartları kötü idi. Kule ile yapılan görüşmelerde kötü hava şartlarından dolayı görüş mesafesinin düştüğünü belirten pilotlar ilk iniş denemelerinde pisti pas geçtiler ve tekrar yükseldiler. Bir süre havada vakit geçiren uçak, saat 03.50’de ikinci iniş denemesini gerçekleştirdi. Bu deneme malesef başarısız sonuçlandı ve uçak düştü. 

 

 
 
Uçağın düştüğü bölgeye hava alanı itfaiye ekipleri ve ambulanslar hemen geldi ancak talihsiz kazadan kurtulan olmadı. 

 

 
FlyDubai havayolu şirketine ait 737-800 tipi yolcu uçağının düşmesinin ardından Dubai hükümeti bir açıklama yaptı. Talihsiz bir şekilde meydana gelen uçak kazasında ölenlerden 44’ü Rusya vatandaşı, 8’i Ukrayna vatandaşı, 2’si Hindistan vatandaşı ve bir kişi de Özbekistan vatandaşı idi. 
 
 
FlyDubai havayolu şirketi de kaza ile ilgili açıklama yaptı. Uçağın kaza yaptığını doğrulayarak konuşmasına başlayan havayolu şirketi yetkilisi havayoluna ait FZ981 sefer sayılı Dubai Rostov-na-Donu seferini yapan 737-800 tipi yolcu uçağının iniş sırasında düştüğünü açıkladı. Meydana gelen üzücü kaza ile ilgili Rus havacılık yetkilileri araştırma ve soruşturma başlattı. FlyDubai havayolu şirketi yetkilisi, yaşanan talihsiz kaza ile ilgili ayrıntılar ortaya çıktıkça bilgileri kamuoyu ile paylaşacaklarını açıkladı. 
 
 
FlyDubai havayolu şirketine ait 737-800 tipi yolcu uçağının düşmesinin ardından havaalanı bir süre uçuşa kapatıldı. Havaalanında bulunan diğer uçaklar gibi Türk Hava Yollarına ait TK293 sefer sayılı Rostov-na-Donu’ya sefer yapan yolcu uçağı İstanbul’a dönüş yaptı. İptal edilen seferlerin tümü havaalanının açılmasının ardından tekrar gerçekleştirilecek.
  
 
Rusya Araştırma Komitesi’nden Oksana Kovrizhnaya kazanın neden olduğuna dair bir açıklama yaptı. Şu anda kaza ile ilgili iki neden üzerinde durduklarını ve bu teorilerden birinin kötü hava koşulları diğerinin ise teknik arıza olduğunu söyledi. Ayrıca uçağın kara kutularından bir tanesinin de bulunduğunu belirtti. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika