spot_img
spot_imgspot_img
12 C
İstanbul
Cumartesi, 20 Nisan 2024

Prime Air Kendini Gösterdi

Seçtiklerimiz

Top Gear şovunun yıldızlarından Jeremy Clarkson’ın yer aldığı bu videoda eğlenceli bir dille Amazon.com’dan siparişin verilişinden teslimatına kadar olan süreci gösteriyor. Videonun neredeyse her sahnesinde “Bu bir simülasyon değildir” ibaresi ile izleyicilere bu sistemin hazır ve çalışır halde olduğu mesajı veriliyor.

Videoda gördüğümüz drone ile sistemin duyurulduğu zaman tanıtılan drone arasındaki fark ise dikkat çekiyor. Önceki drone kargoyu açık olarak taşırken bu yeni nesil olanı kargoyu içerisinde yer alan kompartmana yerleştiriyor.

Üzerinde yer alan sensörler sayesinde yerdeki ve havadaki engelleri algılayan ve ona göre kendine rota çizen bir yazılıma sahip olan drone 400 feet(122 mt) yüksekliğe çıkabiliyor ve depodan 15 mil(24 km) uzaklığa teslimatı gerçekleştirebiliyor.

Şu anda sistemin etkin olarak kullanılmasının önündeki asıl engel olarak FAA’in (Amerikan Havacılık Dairesi) insansız hava araçları ile ilgili düzenlemeleri görülüyor. Buna rağmen görüşler bu sistemin birkaç ay içerisinde aktif olarak kullanılacağı yönünde.

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika