spot_img
spot_imgspot_img
6.6 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

Putin cezalandırılmalı

Seçtiklerimiz

Birleşik Krallık Başbakanı David Cameron, düşürülen uçak hakkında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ‘küstahça ve olayın üstünü kapatmaya çalışır şekilde’ davrandığını düşündüğünü belirtti ve Avrupa’yı Rusya’ya karşı güçlü yaptırımlar uygulamaya çağırdı.

298 kişinin ölümüne neden olan uçak düşürme olayından sonra Cameron, Rus Başkan aleyhinde zehir zemberek açıklamalarda bulundu ve İkinci Dünya Savaşı’nı hatırlatarak Rusya’nın tutumlarını Nazi Almanya’sıyla karşılaştırdı.

Rusya’nın tarihi bir ‘dönüm noktasıyla’ yüz yüze olduğunu söyleyen Cameron, Moskova’ya karşı mümkün olan en güçlü yaptırımları uygulama çağrısında kendisini desteklemeyen Fransa ve Almanya gibi AB devletlerine kızgınlığını belirtti. Avrupa devletlerine Rusya’ya askeri teçhizat satışını durdurma çağrısında bulunan Cameron, Fransa’yı işaret ederek savaş gemisi siparişlerini iptal etmeleri gerektiğin söyledi.

Başbakan David Cameron’ın istekleri; Rus banka ve havayollarına kısıtlama ve kendi deyimiyle Putin’i destekleyen ‘oligarkların’ mal varlıklarının dondurulmasını içeren bir dizi sert yaptırımlardan oluşuyor. İngiliz Parlamentosu’na yaptığı sert konuşmada İngiltere’nin Rusya’ya yaklaşımını kökten değiştirmek durumunda kalabileceğini dile getirdi. Putin’in Ukrayna meselesindeki tutumunu değiştirmesi gerektiğini söyleyen Cameron aksi takdirde ilişkilerin çok farklı boyutta seyredeceğini söyledi.

ABD Devlet Başkanı Barack Obama da yaptığı konuşmada Rus yanlısı ayrılıkçıları, kanıtları örtbas etmeye çalışmakla suçladı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika