spot_img
spot_imgspot_img
12.5 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

Qatar Airways ilk A350 XWB uçağını teslim aldı

Seçtiklerimiz

Kusursuz hizmet anlayışı ile sektörün önde gelen havayolu şirketi Qatar Airways ile hizmete giren A350 XWB, gelecek 10 yıllar boyunca insanlara uçuşun yepyeni bir boyutunu sunarken, konforlu, verimli, uzun menzilli hava yolculuğunda yeni bir çağ açıyor.

Ultra yakıt verimli ve çok sessiz Rolls-Royce Trent XWB motorları ile güçlendirilen A350 XWB, ekstra geniş, aydınlık ve ferah kabin ile yolculara yepyeni bir uçuş deneyimi yaşatacak. Bununla birlikte havayolları da işletme verimliliği ve maliyet etkinliğindeki benzersiz avantajlardan yararlanacak.

Qatar Airways Grubu İcra Kurulu Başkanı, Ekselansları Akbar Al Baker, “A350 XWB’nin küresel ilk müşterisi olarak bu uçağı teslim almak bizim için çok gurur verici. Bu yeni nesil uçağı, hızla genişleyen filomuza katmaktan dolayı çok mutluyuz. Paris Air Show’da Airbus ile bu yeni uçak için yaptığımız anlaşmadan bu yana, yedi yıl içinde havacılık sektöründe gözle görülür bir büyüme yaşandı. Tüm dünyada yolcu sayısındaki bu artışın gelecek yıllarda da artmaya devam edeceğine eminim. Qatar Airways, yolcularına, en modern uçaklar ile gökyüzünde seyahat ayrıcalığını sunan bir havayolu olarak havacılık sektörüne öncülük edilecektir” şeklinde konuştu.

Rolls-Royce CEO’su John Rishton, “Müşterilere yeni standartlar sunmak için en son teknoloji kullanılarak tasarlanan A350 XWB için, Qatar Airways ve Airbus ile çalışmaktan dolayı çok gururluyuz. Rolls-Royce çalışanları için bugün çok önemli bir gün. Bugün, yıllardır süren çalışmalarımızın doruk noktası ve bizim işimizde yeni bir sayfanın başladığı gündür” dedi.

Airbus Başkanı ve CEO’su Fabrice Brégier, “İlk A350 XWB uçağının teslimi, Airbus ve havacılık tarihi açısından önemli bir adımdır. 45 yılı aşkın süredir müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılamada kurduğumuz hizmet güvencemiz altında A350 XWB, Airbus ailesinin en modern uçağıdır. Gökyüzü ile tanıştırdığımız en son uçağımız A350 XWB, endüstrimiz için bir devrim niteliği taşırken hava seyahatine yeni bir boyut kazandıracaktır. Bugün Qatar Airways’e A350 XWB’nin ilk teslimatını gerçekleştirmiş olmaktan dolayı çok gururluyuz. Dünya standartlarında lider bir havayoluna dünya standartlarındaki en yeni uçağı teslim ederek kusursuz bir eşleşmenin gerçekleştiğine inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Qatar Airways, A350 XWB’yi, büyüyen A380 ve A330 filosu arasına alarak Airbus’ın lider geniş gövde ailesinin her üyesini filosunda barındıran ilk havayolu oldu. A350 XWB’ler, A380 ve A330 filosu ile birlikte Qatar Airways’in hızla gelişen mükemmellik ağını benzeri görülmemiş bir seviyeye taşıyacak.

A350 XWB, Airbus’ın pazar lideri geniş gövde ailesinin en son üyesidir. Müşterilerine benzeri görülmemiş yakıt tasarrufu sağlayan yeni orta boy, uzun menzilli A350 XWB, karbon fiber gövde, kanatlar ve yolcu konforu açısından yeni standartlar, operasyonel verimlilik ve maliyet etkinliği sunuyor. 2014 yılının Kasım ayı sonu itibari ile A350 XWB, dünya çapında 41 müşteriden 778 sipariş almıştır.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika