spot_img
spot_imgspot_img
17.9 C
İstanbul
Salı, 16 Nisan 2024

Qatar baharat adası Zanzibar’a iniyor

Seçtiklerimiz

Beş yıldızlı hava yolu şirketi haftada beş defa yapılacak uçuşlarla Zanzibar ile dünya genelindeki 140’dan fazla varış noktası arasında bağlantı kuruyor.

1 Ekim 2015 tarihinden itibaren Zanzibar uçuşlarına haftada 2 uçuş daha eklenecek.Qatar Airways, Dar-es-Salaam ve Kilimanjaro’dan sonra Tanzanya’daki üçüncü varış noktası olan Baharat Adası Zanzibar ile birlikte bu yıl uçuş ağına ikinci yeni varış noktasını da ekledi. 

Qatar Airways Kilimanjaro üzerinden haftada beş defa Zanzibar’a uçuş düzenlemeye başlayacak ve 1 Ekim 2015 tarihinden itibaren iki uçuş daha ekleyerek haftanın her günü uçuş yapmış olacak. Bunun yanı sıra yolcular Zanzibar’a haftada üç defa aktarmasız, dört defa da Kilimanjaro üzerinden uçabilecekler.

QR1355 sayılı uçuş Zanzibar Uluslararası Hava Limanı’na yerel saatle 16:20’de ulaştı ve adanın ileri gelenleri ile medya tarafından karşılandı. 

İlk uçuşa katılan Qatar Airways CEO’su Marwan Koleilat bu en son rotanın hava yolu şirketi için önemli bir başka kilometre taşı olduğunu belirtti ve sözlerine şöyle devam etti: “Bu sayede şirketimiz Afrika’daki 20. ve dünyadaki 148. varış noktasını hizmete soktu.”

“Turistlerin cazibe merkezi olan Zanzibar’ın popülerliği giderek artıyor ve zaman geçtikçe daha çok kişi bu muhteşem kültür kombinasyonunu keşfetmeye geliyor. Qatar Airways de daha fazla insana bu harika adaya seyahat etme fırsatı sağlayabilmekten dolayı gurur duyuyor.”

“Qatar Airways sunduğu güvenilir, konforlu ve ödüllü seyahat deneyimiyle yolculara Zanzibar’dan Doha’ya ve Doha’daki son teknoloji ile donatılmış yeni Hamad Uluslararası Hava Limanı aracılığıyla da dünya genelindeki 140’dan fazla varış noktasına ulaşma fırsatı veriyor.”

Zanzibar Alt Yapı ve İletişim Bakanı Sayın Juma Duni Haji, Qatar Airways’i Zanzibar’da görmenin kendileri için büyük bir zevk ve gurur olduğunu belirtti ve sözlerine şöyle devam etti: “Bu küresel hava yolu şirketinin Afrika’daki yeni varış noktası olarak Zanzibar’ı seçmesinden dolayı çok memnunuz ve adamıza daha fazla yatırım getirmek, ticareti ve turizmi geliştirmek için Qatar Airways ekibiye birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz.”   

Zanzibar-Doha rotasında Qatar Airways’in iki koltuk sınıfı bulunan Airbus A320 modeli faaliyet gösteriyor. Bu uçakta 12 Business Class ve 132 Ekonomi sınıfı koltuk yer alıyor. Her koltukta interaktif müzik ve videoların yer aldığı bir eğlence sistemi bulunuyor ve yolculara 1.000 civarında film, TV programı ve müzik kanalı seçeneği sunuluyor.

Yolcular ayrıca kendi mobil cihazlarını kullanarak arkadaşları, iş arkadaşları ve aileleriyle SMS aracılığıyla iletişim kurabiliyorlar.

Qatar Airways’in Afrika’daki varış noktalarının içerisinde zengin ve çeşitli bir grup şehir bulunuyor. Bunlar: Nairobi, Entebbe, Kigali, Lagos, Johannesburg, Cape Town, Addis Ababa, İskenderiye, Cezayir, Asmara, Kahire, Kazablanka, Cibuti, Hartum ve El-Uksur.

Sadece 18 yıldır faaliyette bulunan Qatar Airways bu süre içinde oldukça hızlı bir büyüme gerçekleştirdi ve şu anda 161 uçaktan oluşan modern filosu ile iş ve tatil amaçlı seyahat etmek isteyenler için Avrupa, Orta Doğu, Afrika, Asya pasifik, Kuzey Amerika ve Güney Amerika’da bulunan 148 varış noktasına uçuşlar geçekleştiriyor.      

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika