spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
İstanbul
Salı, 16 Nisan 2024

Qatar’da ‘CROAMIS’ uygulamaya konuldu

Seçtiklerimiz

Yılın en iyi havayolu şirketi Qatar Airways, uçtan uca havayolu kargo işletme süreçlerini yönetmek amacıyla ‘CROAMIS’ adlı yeni nesil kargo yönetim sistemini tasarlayıp uygulamaya koydu. Qatar Airways’in kargo rezervasyonları, operasyonları, muhasebe ve yönetim bilgi sistemi (CROAMIS), havayolu şirketinin tüm küresel kargo ağına hizmet veren ve gelecekte beklenen büyümeye göre ölçeklenebilecek şekilde tasarlanan bir sistem olduğu belirtiliyor.

 Yenilikçi müşterek finanslı bir model aracısı ve küresel BT hizmetleri sağlayıcısı Wipro ile Qatar Airways tarafından şirket içinde geliştirilen CROAMIS, havayolu şirketinin temel işletme fonksiyonlarının kapsamlı otomasyonuna olanak sağlayan ve şirketin kargo tedarik zincirindeki ortak çalışmaya dayalı operasyonları destekleyen entegre bir sistemdir. CROAMIS, satış, fiyatlandırma, kargonun yer nakliyesi ile ULD Yönetimi dahil olmak üzere, işletme fonksiyonlarındaki en son uygulamaları bir arada bulunduruyor.

Envanter yönetimi, kargo yükleme ve gelir optimizasyonu için entegre bir gelir yönetim modülü sunan CROAMIS’de ayrıca güçlü bir kargo gelir hesaplama paketi de bulunuyor. Platformdan bağımsız son teknolojiler kullanılarak geliştirilen sistem, modüler yerleşimi kolaylaştırıyor.

Qatar Airways Grup CEO’su Mr. Akbar Al-Baker, CROAMIS’in artan kargo işlerinin özel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Qatar Airways’in BT uzmanları tarafından geliştirilmesi hakkında; “Qatar Airways Cargo, bugün dünyanın en büyük beşinci hava kargo şirketidir.” dedi. Ayrıca, Qatar Airways Cargo baş yetkilisi Mr. Ulrich Ogiermann, “Qatar Airways, tüm kargo işletmesi işlevlerini tek bir uygulamada %100 kapsayan ve son teknoloji yeni nesil işletme süreçleri otomasyon sistemi olan CROAMIS’i tanıtmaktan dolayı gurur duyar. CROAMIS, uçtan uca kargo işletmesi süreçlerimizi aynı hizaya getirecek ve küresel kargo ağına gelecek yıllarda öngördüğümüz büyümeyi destekleyerek kesintisiz bir sistem sunacaktır.” dedi.

Qatar Airways Bilişim Daire Başkanı Mr. Srinivasan A.T. ise teknolojinin her zaman işletme açısından önemli bir kolaylaştırıcı olarak gördüğünü belirterek, “Büyüyen kargo işletmemizin ölçeklenebilir ve gelecekte sürdürülebilir ayrıca kargo tedarik zincirindeki tüm paydaşlar için verimli ve etkin şekilde çalışan, her yerden ve her türlü cihazdan erişilebilen ve sürekli değişen işletme senaryolarını desteklemek için hızlı şekilde yapılandırılabilen bir sisteme ihtiyacı var. CROAMIS de tam olarak bunu sunuyor. Biz de, kargo işletmesi elektronik olarak erişilebilir hale geldikçe bu sistemi ileriye taşımayı ve tedarik zincirindeki tüm katılımcıların sistemlerini entegre etmesini taahhüt ediyoruz.” dedi.

Qatar Airways’in küresel hava kargo ağında dünya genelinde 150’den fazla varış noktası mevcut ve her yıl hızlı bir büyüme gerçekleşiyor. Bu büyüme ve gelişme, havayolu şirketinin işletme yönetim sürecinde son teknolojilerin uygulanması için yeni fırsatlar sunuyor. Qatar Airways CROAMIS ile birlikte Hamad Uluslararası Hava Limanı’nda bulunan Doha merkezinde tüm yer nakliyesi için tam otomasyon sağlıyor. Java teknoloji kullanılarak hizmet odaklı yapı üzerine inşa edilmiş olan CROAMIS, tüm cep telefonu platformları ile uyumlu internet tabanlı bir çözüm olmaktadır.

CROAMIS, Qatar Airways Cargo web sitesi aracılığı ile takip, izleme, e-rezervasyon, e-nakliye işlevleri gibi hizmet yenilikleri ile işlemleri kolaylaştırıyor ve hava kargo müşterilerinin gönderileri ile ilgili gerçek zamanlı bilgilere erişmesine olanak sağlıyor.

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika