spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

Radardan kaybolan Mısır yolcu uçağı

Seçtiklerimiz

Mısır Sivil Havacılık Bakanı Fethi: – "Uçağın düşmüş olması kuvvetle muhtemel. Henüz enkaza ulaşılamadığı için elimizde delil bulunmuyor. Bu nedenle ‘kaybolan uçak’ ifadesini kullanmayı tercih ediyoruz"

Mısır Sivil Havacılık Bakanı Şerif Fethi, uçağa terör saldırısı düzenlenmiş olma ihtimalini de değerlendirdiklerini, ancak henüz enkaza ulaşılmadığı için bu konuda bir şey söylemenin erken olacağını ifade etti.

 
Başkent Kahire’de konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Fethi; "Terör saldırısı olma ihtimalini de değerlendiriyoruz. Hiç bir ihtimali uzak tutmuyoruz. Uçağın düşmüş olması kuvvetle muhtemel. Henüz enkaza ulaşılamadığı için elimizde delil bulunmuyor. Bu nedenle ‘kaybolan uçak’ ifadesini kullanmayı tercih ediyoruz. Kule ile uçak arasında en son irtibat 02:30 sularında sağlanmıştır. Yolcuların yakınlarının duygularını dikkate alarak yolcu listesini açıklamıyoruz." dedi.
 
Mısırlı Bakan Fethi Fransız tarafıyla toplantı yapacaklarını ve "kaybolan uçak" konusunu değerlendireceklerini ifade etti.
 
Mısır Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ahmed ebu Zeyd, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault’un Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri’yi telefonla arayarak düşen uçaktaki yolcularla ilgili taziyelerini ilettiği belirtildi.
 
Mısır Hava Yolları’na ait A320 tipi yolcu uçağı Paris-Kahire seferini yaparken, bu sabah 02:45’te Akdeniz’de radardan kaybolmuştu.
 
Uçakta 3’ü çocuk 56 yolcu ile 7’si uçuş görevlisi olmak üzere 10 mürettebatın bulunduğu, bunlardan 30’unun Mısırlı, 15’inin Fransız, 2’sinin Iraklı, 1’inin İngiliz, 1’inin Belçikalı, 1’inin Kuveytli, 1’inin Suudi Arabistanlı, 1’inin Sudanlı, 1’inin Çadlı, 1’inin Portekizli, 1’inin Cezayirli ve 1’inin Kanadalı olduğu açıklanmıştı.
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika