spot_img
spot_imgspot_img
11.1 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

Roketle ‘İsrail F-16’sını vurduk’ iddiası

Seçtiklerimiz

İsrail’in devam eden saldırılarında Gazze’deki Ulusal İslam Bankası ile Hamas’ın liderlerinden birinin evi vuruldu. Mezarlıkların bile bombalandığı saldırı sırasında İsrail ordusu çok sayıda yaralının bulunduğu Han Yunus’un Huzaa ve Abasan beldelerine ambulans ve kurtarma ekiplerinin girmesine izin vermedi.

İsrail, 7 Temmuz’da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze’ye havadan, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan başlattığı saldırılar tüm şiddetiyle devam ediyor. Şu ana kadar 645 Filistinlinin öldüğü, 4 bin 80’inin ise yaralandığı saldırılarda, önceki gün bir İsrail askerini esir aldığını açıklayan Hamas’tan yeni bir iddia daha geldi. Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusuna ait F16 savaş uçağının, Gazze’nin merkezindeki Deyr el-Belah bölgesinin semalarında bir hedefe saldırı girişimi sırasında vurulduğu ileri sürüldü. Açıklamada ayrıca İsrail’in Gazze’ye saldırı başlattığı 7 Temmuz’dan bu yana bu ülkeye ait 3 insansız hava aracının da vurulduğu iddia edildi.

Öte yandan, İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından vurulduğu ileri sürülen uçakla ilgili İsrail tarafından henüz bir açıklama yapılmadı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika