spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cumartesi, 20 Nisan 2024

Rus uçağı havada parçalanmış

Seçtiklerimiz

Şarm Eş Şeyh – St.Petersburg seferinin yapan Rus uçağı 31 Ekim’de kalkışından 23 dakika sonra düşmüş, uçakta bulunan 17’si çocuk 224 kişi hayatını kaybetmişti. Rusya Acil Durum Bakanı Vladimir Puçkov ve uzmanlardan oluşan heyet 2 uçakla bölgeye giderek arama kurtarma çalışmalarına katıldı. Rusya Hava Ulaşım Ajansı Başkanı Aleksandr Neradko, Rus uzmanların Mısırlı meslektaşları ile birlikte enkaz üzerinde çalışmalarının sürdüğünü, uçağın parçalarının 20 kilometreden daha geniş bir alana yayıldığını kaydetti.
 
UÇAK HAVADA PARÇALANDI
 
Rusya Hükümetler Arası Havacılık Komitesi (CIS), Rus yolcu uçağının havada parçalandığını açıkladı. CIS Direktörü Viktor Soroçenko, uçağın havada parçalara ayrıldığını, ancak kazanının nedenini kesin olarak söylemenin erken olduğunu ifade etti. Rusya makamları terör örgütü IŞİD’in uçağı düşürdüğü yönündeki iddiaları kesin bir dille yalanladı. Uçağın teknik arıza nedeni ile düşmüş olabileceği yönündeki iddialar ise inceleniyor.
 
DÜŞÜŞ NEDENİ HENÜZ BİLİNMİYOR
 
Rusya Ulaştırma Bakanı Maksim Sokolov, basına yaptığı açıklamada, A-321 tip uçağın düşüşü ile ilgili çok az bilgiye sahip olduklarını, henüz mantıklı bir cevabının verilemeyeceğini ifade etti. Sokolov iki ülke uzmanlarının çalışmalara yeni başladığını söyledi.
 
Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah El Sisi kazayla ilgili soruşturmanın aylar sürebileceğini belirtti. Rusya tarihinin en ölümcül uçak kazası nedeni ile ulusal yas ilan edilirken kiliselerde anma törenleri düzenlendi ve bayraklar yarıya indirildi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika