spot_img
spot_imgspot_img
18.2 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Rus uçağında bomba şüphesi

Seçtiklerimiz

Rus Metrojet Havayollarına ait Airbus A312 tipi uçağının 224 kişiyle birlikte Sina Yarımadası’na düşmesinin ardından bomba şüphesi tartışılıyor. Daha önce terör saldırısını reddeden Rus yetkililer, dün ilk kez bomba ihtimaline vurgu yaptı.

Rusya Federal Havacılık Ajansı’nın başkanı Aleksander Neradko, uçağın yüksek irtifadayken parçalara ayrıldığını doğrularken, Metrojet yetkilileri uçağın düşmesinin tek makul sebebinin dış bir etken olduğunu açıkladılar. Yetkililer “Teknik bir hata ya da pilotaj hatasından dolayı uçağın havada parçalanıp geniş bir alana yayılması mümkün değil” ifadelerini kullanıldı.

Konunun uzmanlarından görüş alan İngiliz Daily Mail gazetesi, uçağın fırlatılan bir füze ya da teknik bir arızadan ziyade içeride patlatılan bir bomba nedeniyle düştüğü ihtimaline dikkat çekti.

Uzmanlar uçağın düşmeden önce pilotların yardım çağrısı yapmadığını vurgularken, enkaz görüntülerinde uçağın yüzeyinin dışarıya doğru kırılmasının, “içeriden dışarıya doğru uygulanan bir güce” işaret ettiğine dikkat çekildi. Öte yandan kaza aydınlanana kadar 10 havayolu şirketi bölge üzerinden uçmama kararı aldı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika