spot_img
spot_imgspot_img
18.2 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Rusya’da donan uçağı yolcular itti

Seçtiklerimiz

Rusya Federasyonu Batı Sibirya Bölgesi Ulaştırma Savcısı Oksana Gorbunova, Ria Novosti Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, Krasnoyarsk bölgesindeki İgarka Havalimanı’nda iniş takımları ve fren sistemi donan Katekavia Havayolları’na ait uçağın yolcular tarafından itilmek suretiyle apron ile pisti birbirine bağlayan taksi yoluna sokulduğunu kaydetti.

Olayın dün meydana geldiğini ve charter seferini gerçekleştiren 47 ton ağırlığındaki Tu-134 tipi yolcu uçağının bölgede çalışan vardiya işçilerini taşıdığını belirten Savcı Gorbunova, ‘‘Aldığımız ilk bilgilere göre, hava sıcaklığının -52 dereceye kadar düşmesinden dolayı apronda bekleyen uçağın fren sistemleri donmuş ve bu sebeple çekici tarafından taksi yoluna çıkartılamamıştır. Bu durumu gören yolcular da yasak ve tehlikeli olmasına rağmen dışarı çıkarak uçağı itmişlerdir’’ dedi.

Katekavia Havayollarından Ria Novosti Ajansı’na yapılan açıklamada ise gerçekleşen olayla ilgili herhangi bir bilgiye sahip olunmadığı ifade edildi. Sibirya’daki Krasnoyarsk bölgesinin hava bağlantı noktası olan İgarka Havalimanı, hava sıcaklığının son derece düşük olduğu ve toprağın devamlı olarak donduğu bölgede yılda 100 bin yolcuya hizmet vermek suretiyle çok önemli bir işlevi yerine getiriyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika