spot_img
spot_imgspot_img
17.1 C
İstanbul
Perşembe, 18 Nisan 2024

Rusya, Mısır’a uçak seferleri için tarih verdi

Seçtiklerimiz

6 ay içerisinde tarifeli uçak seferlerinin yeniden başlayacağını düşünüyorum.
 
Türkiye’nin turizmde Rusya’daki en büyük rakiplerinden Mısır’a da yasağın kaldırılması konuşulmaya başlandı. Rusya Duma milletvekili Sergey Gavrilov, Mısır ile hava bağlantısının 6 ay içerisinde yenilenebileceğini bildirdi.
 
Gavrilov konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "6 ay içerisinde tarifeli uçak seferlerinin yeniden başlayacağını düşünüyorum. Türkiye ile ilişkilerimizi düzeltiyorsak, Mısır ile de durumu uzatmaya gerek yok. En azından tarifeli uçak seferlerine başlamak gerek, sonra ise charter seferlerine bakarız" ifadelerini kullandı.
 
Gavrilov, Mısır’ın Rusya’nın Rus turistlerin Mısır’da güvenliklerinin sağlanması için taleplerinin %75’ini yerine getirdiğini belirtti.
 
Hatırlanacağı üzere, Ekim ayı sonunda Rusya’nın havacılık tarihi boyunca en büyük uçak kazası meydana geldi. "Kogalımavia" havayolu şirketine ait Şarm El-Şeyh’den St. Petersburg’a giden Airbus A321 uçağının terör saldırısı sebebiyle Sina yarımadaları üzerinde düşmesiyle 217 yolcu ve 7 kişilik mürettebat hayatını kaybetti. Bunun ardından Mısır’a uçuşlar ve tur satışları durduruldu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika