spot_img
spot_imgspot_img
10.4 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Rusya,Türkiye’deki havaalanlarını inceleyecek

Seçtiklerimiz

Mısır’dan sonra Türkiye’ye de uçuşların yasaklanması girişimleriyle ilgili son gelişme: Rusya Havacılık Kurumu Rosaviatsiya’nın, Rusyalı hava yolu şirketlerine, Türkiye’nin de dahil olduğu bazı ülkelerin havaalanlarının güvenlikleri konusunda bilgi sunmalarını istediği yazıldı. 

 

Kommersant gazetesinin hava yolu şirketlerinin yöneticilerine dayandırdığı haberine göre, Rosaviatsiya, Türkiye, Tunus, Birleşik Arap Emirlikleri ve AB ülkelerinin havaalanlarının hava güvenliklerinin incelenmesi konusunda Rusyalı hava yolu şirketlerine tavsiyede bulundu.
 
Rosaviatsiya, 4 Kasım tarihinde Mısır’ın havaalanları için aynı mesajı yayımlamış ve bundan iki gün sonra Moskova bu ülkeye uçuşları yasaklamıştı.
 
Gazeteye konuşan bir hava yolu şirketi yöneticisi, “Rosaviatsiya, sefer düzenlediğimiz yabancı havaalanlarında güvenliğin nasıl sağlandığını öğrenmek istiyor” dedi. 
 
Fransa’daki terör saldırılarının ardından, AB ülkelerinin havaalanları için de aynı kararın çıkarıldığı belirtiliyor. 
 
Rusya’nın uçuş yasaklarını gündeme getirmesinin, ülkede iç turizmi geliştirme yönündeki stratejik hedefle de bağlantılı olduğuna dikkat çekiliyor. 
 
Gazeteye bilgi veren kaynaklar, Rosaviatsiya’nın hava yolu şirketlerine gönderdiği mesajın henüz bu ülkelere uçuş yasağının gündemde olduğu anlamına gelmediğine işaret etti. 
 
Haberde, Türkiye ve Tunus’un havaalanlarında terör eylemi risklerinin yüksek olduğu yönündeki görüşlere de yer verildi. 
 
Rusya Komünist Partisi’nden iki milletvekili, Devlet Başkanı Vladimir Putin’e mektupla başvurarak, Mısır gibi Türkiye ve Tunus’a uçuşların yasaklanmasını istemiş, Federasyon Konseyi Uluslararası İkişkiler Komitesi’nden de öneriye destek gelmişti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika