spot_img
spot_imgspot_img
18.5 C
İstanbul
Perşembe, 25 Nisan 2024

Rusya’ya G20 uyarısı

Seçtiklerimiz

G20 zirvesine ev sahipliği yapacak olan Avustralya’dan Rusya’ya uyarı geldi. Avustralya Başbakanı Tonny Abbott, Moskova’nın, Ukrayna’da yaşanan uçak faciasının objektif soruşturmasını sağlamaması halinde, Başkan Putin’i zirveye kabul etmeme tehdidinde bulundu.
 
Financial Times gazetesinin haberine göre, Ukrayna’nın doğusunda Rusya yanlısı milislerin, Malezya Hava Yolları’na ait uçağın düştüğü bölgeye bağımsız uzmanların girişini engellediklerini savunan Abbott, “Uluslararası soruşturmanın bir an önce başlaması çok büyük önem taşıyor” dedi.
 
Abbott, gazetecilerin Rusya lideri Vladimir Putin’in G20 zirvesine katılımı ile ilgili sorusu üzerine ise, “Bekleyelim ve görelim. Bizim ülkemize gelen herkesin iyi niyetli olduğuna emin olmamız gerekiyor. Önümüzdeki haftalarda ve aylarda bunu görmeyi ümit ediyoruz” diye konuştu.
 
Tüm ipuçlarının, düşürülmesi sonucu 295 kişinin hayatını kaybettiği yolcu uçağının, Rusya yanlısı milislerin kontrolündeki bölgeden vurulduğa işaret ettiğini ve uçağın, Rusya tarafından sağlanan füzelerle vurulmuş olabileceğini savunan Abbott, Rusya’nın, olayın objektif şekilde üzerine gidilmesini sağlaması gerektiğini vurguladı.
 
G20 zirvesi, 15-16 Kasım tarihlerinde Avustralya’nın Brisbane kentinde düzenlenecek.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika