spot_img
spot_imgspot_img
7.7 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

RwandAir Başkanı Girma Wake

Seçtiklerimiz

S: RwandAir’in, Ethiopian ve Brussels Airlines ile code share anlaşmaları ve işbirliği anlaşmaları bulunuyor. Bunlardan ne gibi faydalar gördünüz?

GW:
Ulusal bir havayolu olmasının yanında RwandAir’in farklı güzergahlara hükümet trafiği sağlamak konusunda ek sorumlulukları var. Bu code share anlaşmaları aracılığıyla, havayolu daha fazla noktaya uçabiliyor. Gelecekte birçok güzergaha uçmak için kendimizi hazırlayan bir havayoluyuz: bu tarz işbirlikleri ile trafiğinizi kurmazsanız, satış yapmadığınız ve servis sunmadığınız bir güzergaha yeni bir başlangıç yapmak o kadar da kolay olmayacaktır. Yani RwandAir’in bu tarz işbirlikleri ile Pazar erişimini büyüttüğünü ve arttırdığını düşünüyorum.

S: Ethiopian Airlines gibi birçok havayollarının yönetiminde tecrübeleriniz var. Bu tecrübeler Rwandair Başkanı görevinizde size ne gibi faydalar sağlıyor?

GW:
Benim katkımı değerlendirmek başkalarının işi olsa da, Afrika’da havacılığın iyi günlerini de kötü günlerini de yaşadığım için, yönetim ve diğer kurul üyeleriyle tecrübelerimi paylaşacağımı söyleyebilirim. Bunun iki taraf için de ortak bir iletişim sağladığını düşünüyorum.

S: Sizin yönetiminizde Ethiopian Airlines, Afrika’daki lider havayollarından biri haline geldi. RwandAir için de amacınız bu mudur?

GW: Afrika’da mümkün olduğu kadar çok havayolu görmek istiyorum. Sadece bir ya da iki adet havayolunun Afrika havacılığını güçlü hale getirebileceğine asla inanmıyorum. Daha fazla havayoluna ihtiyacımız var. RwandAir’in lider bir havayolu haline gelmesi için belirli pozitif kriterlere sahip olduğuna inanıyorum. Bunların arasında hükümet sistemi, ülkenin merkezi coğrafi konumu, Rwanda’nın turizm merkezi olması var. RwandAir’in gelecekte güçlü bir oyuncu olacağını düşünüyorum. İyi bir havayolunun DNA özelliklerine sahip.

S: RwandAir’in gelecekte bir birliğin üyesi olabileceğini düşünüyor musunuz?

GW: Bir birliğe üye olmak zaman alacaktır fakat RwandAir, farklı havayollarıyla sağlam ilişkiler kurmaya devam edecektir, trafik üssünü kuracaktır ve belli bir trafik hacmine ulaştığında, bir birliğe üye olmak için başvurabilir. Fakat bir birliğe üye olmak şu anda planlarımız içerisinde yok.

S: RwandAir ile kimler uçuyor? Uçaklarınızdaki yolcular daha çok iş için mi yoksa turizm amaçlı mı seyahat ediyor?

GW: Turizm trafiği büyümeye devam ediyor fakat ana trafiğimiz Dubai, Güney Afrika ve Batı Afrika’ya iş için seyahat eden yolcularımızdan oluşuyor. Şu ana kadar yolcularımız genel olarak iş için seyahat ediyor. Fakat az önce de söylediğim gibi turizm trafiğimiz büyüyor ve büyümeye de devam edecek.

S: Business Sınıfı bölümünün ve Business Sınıfı yolcu trafiğinin toplam rakamı hakkında elinizde bir oran var mıdır?

GW: Toplam trafiğin bir yüzdesi olarak Business Sınıfı trafiği oldukça düşük, çünkü birçok iş için seyahat eden yolcularımız Ekonomi Sınıfında yolculuk ediyor. Hala Business Sınıfında seyahat eden çok fazla yolcumuz yok. Afrika’nın genel ekonomisi büyüdüğü zaman bu durum da değişecek.

S: Gelecek yıllarda Afrika’da servise sunmayı planladığınız yeni rotalar nelerdir?

GW: Orta ve Batı Afrika’nın yanı sıra, Hindistan ve Avrupa kıtalarındaki ana güzergahlara uçmayı planlıyoruz.

S: RwandAir’in büyümesi için sosyal medya ne kadar önemli?

GW: Bu ülke kendisiyle teknoloji konusunda gurur duyan bir ülke, devlet başkanı da dahil olmak üzere ülkedeki her genç insan, diğerleriyle iletişim kurmak için tweet atıyor. Sosyal medya oldukça iyi kullanılıyor ve yaygın olarak kabul görüyor. Rezervasyonları sosyal medya ile gerçekleştirmenin yollarını bulabilirsek, rezervasyon harcamalarını azaltabiliriz. Bizim toplumumuz teknolojide yaşıyor bu sebeple, RwandAir’in bu yöne doğru gitmesi gerekiyor.

S: Bir havayolu olarak ana endişeleriniz neler?

GW:
En önemli sorun, Afrika’daki liberalleşmenin yavaş ilerlemesi. Yamoussoukro Kararı’nın alınmasının üzerinden yıllar geçti fakat ne yazık ki Afrika ülkelerinin Afrikalı havayolları fikrine sıcak bakmaları gerektiği halde böyle yapmadıklarına inanıyorum, ve şimdi olayları RwandAir’in bakış açısıyla görebildiğim için bu fikrimi daha çok savunuyorum. Küçük bir şirketi büyütmeye çalıştığınız zaman böyle sorunların farkına varıyorsunuz. Bu sorunun hükümet tarafından ele alınması gerektiğini düşünüyorum. Çeşitli sebeplerle birçok Afrika ülkesinin Afrikalı havayollarına rekabet yaratarak, hatta bazen iki Afrika ülkesi arasında bu özgürlükleri Afrikalı havayollarına sunmadan beşinci trafik hakkı sunarak Afrika ülkeleri güzergahlarını Afrikalı olmayan havayollarına sunuyor. Bu sorun kısa zamanda halledilmesi gereken önemli bir konu.

Karşı karşıya kaldığımız diğer zorluklar arasında da yüksek ücretler bulunuyor. Afrika kıyı tarafı kapalı olan bir ülkedir ve kıyı tarafı kapalı olan bir ülke ve petrol üretmeyen bir ülke olarak, tüm yakıtını dışarıdan ithal etmek zorunda. JetA-1 yakıtı çok pahalı, hükümet bunu kabul edilebilir bir fiyata çekmeye çalışıyor fakat bu da havayollarının üzerinde oldukça büyük bir baskı oluşturuyor. RwandAir, Orta Afrika’da aynı problemleri yaşayan birçok ülkeye servis sunuyor, bu sebeple yakıt harcamalarımızı nasıl azaltacağımız bizim için cevaplanması gereken bir soru.

S: Afrika’da önemli bir lider olarak, Afrika’nın 10 yıl sonra nerede olacağını düşünüyorsunuz? Okuyucularla paylaşmak istediğiniz herhangi bir şey var mıdır?

GW:
Afrika gelecektir: Afrika’da pek çok büyüme yaşanıyor; GSYİH büyümesi, nufüs artışı, petrol ve minerallerin kullanımı, turizm büyümesi… Afrika’nın bir sonraki “Uzak Doğu” olma yolunca ilerlediğini düşünüyorum. Önümüzdeki 10 yıl içerisinde, büyük ihtimalle şu ana kadar gördüğümüzden daha fazla oranda olarak, pek çok değişiklik göreceğiz. Afrikalı havayollarının odaklarını bu değişime yöneltmeleri ve bu değişimin bir parçası olmaları gerektiğine inanıyorum. Değişim ve gelişim orada duruyor, bunu durduramayız, bunun bir parçası olmak zorundayız.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika