spot_img
spot_imgspot_img
13.5 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Savunmanın devleri Ankara’da buluşacak

Seçtiklerimiz

OSTİM Savunma ve Havacılık Kümelenmesi’nden (OSSA) yapılan açıklamaya göre, savunma ve havacılık sektörlerinin dünya çapındaki dev firmaları, Türk firmalarıyla ikili iş görüşmeleri gerçekleştirmek için ikinci kez Ankara’ya gelecek.

İlki geçen yıl yapılan ICDDA’nın ikincisi 14-16 Ekim 2014 tarihleri arasında ATO Congresium’da gerçekleştirilecek. Ekonomi Bakanlığı’nın desteği, Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın himayesi ve OSSA ev sahipliğinde düzenlenen etkinlik yerli savunma sanayinin kabiliyetlerini dünya devlerine göstermeyi amaçlıyor. ICDDA’da, 34 ülkeden 270 firmanın yer alması ve 4 bin 600’a yakın ikili iş görüşmesinin gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Yurt dışından hem ana tedarikçi hem de yan sanayi firmalarının katılacağı organizasyonda, yurt içinden de TAI, FNSS gibi ana sanayi ve yan sanayi kuruluşları temsil edilecek. Organizasyonun açılış gününde, "Türkiye’de Endüstri Katılımı ve Offset Panoraması" ile "Türkiye’de Uluslararası İşbirliği Tecrübesi ve Tedarik Zinciri" konulu konferanslar gerçekleştirilecek.

OSSA

Savunma ve havacılık sektörlerinin ihtiyaçlarının karşılanmasında yerli üretimin payını artırmak amacıyla 2008 yılından bugüne faaliyetlerini sürdüren OSSA, 143 üye KOBİ ve 4 binden fazla personel kapasitesiyle uluslararası pazarda rekabet edebilir hale gelmeyi hedefliyor.

OSSA’nın, ICDDA 2014 etkinliğindeki partneri, 25 yıldır dünya çapında başarılı konferans ve ikili iş görüşmesine imza atan Fransız BCI firması.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika