spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Selanik ile İzmir arasında uçak seferleri başladı

Seçtiklerimiz

Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Selanik ile İzmir’i Ege Denizi’nde partner gördüklerini, karşılıklı sinerji oluşturarak iki kentin de kalkınmasına katkıda bulunacak direkt uçuş seferlerinden dolayı mutlu olduklarını belirtti.
 
Uçağın karşılıklı doldurulması halinde seferlerin artacağını, Selanik ile İzmir arasında deniz ulaşımının yolunun da açılacağını dile getiren Kocaoğlu, emeği geçenlere teşekkür etti.
 
İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir ile Selanik’in birbirine benzeyen kardeş şehirler olduğunu, kentten Selanik’e uçak ile gidebilmek için İstanbul’a oradan Atina’ya oradan da Selanik’e uçuş gerçekleştirmenin gerektiğini söyledi. Artık iki kentin direkt uçuşla birbirine bağlandığını dile getiren Demirtaş, kentler arasında deniz ulaşımının da sağlanması gerektiğine işaret etti.
 
Demirtaş, "Üzerimize düşen görevi yapacağız. Bu seferleri dolduracağız, uçak sayılarını artıracağız" ifadesini kullandı.
 
-"İzmir-Selanik iki kız kardeş"
 
Selanik Belediye Başkanı Yannis Butaris, iki kent arasındaki direkt uçuşlardan dolayı çok duygulandığını, artık gemiyle ulaşım için çabalayacaklarını dile getirdi. Selanik ile İzmir’in iki kız kardeş olduğunu ifade eden Butaris, "Anneleri ise İstanbul. Bu iki kız kardeş buluşmalı ve görüşmeli" dedi.
 
Ellinair Başkanı Giannis Mouzenidis ise havayolu şirketlerinin her geçen gün ulaşım ağını genişlettiğini, Polonya ve Türkiye’de büyüme planlarının bulunduğunu belirtti.
 
Selanik ile İzmir’in Ege Denizi’nin önemli tarihi kentleri olduğuna dikkati çeken Mouzenidis, "Ellinair, mesafeleri sıfırlayan, iki şehri birbirine yaklaştıran bir köprü rolünü oynayacaktır" diye konuştu.
 
Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosu Theodore Tsakiris de seferlerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
 
Konuşmaların ardından protokol üyeleri pasta kesti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika