spot_img
spot_imgspot_img
6.6 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

Selçuk’ta gökyüzü havacılık festivaliyle şenlendi

Seçtiklerimiz

Türkiye Hava Trafik Kontrolleri Derneği (TATCA) öncülüğünde ve Dev Ajans Organizasyonu ile düzenlenen ‘TATCA Havacılık Festivali’ne Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinden gelen yüzlerce vatandaş katıldı. Yoğunluk nedeniyle araçların Efes Havaalanına alınmadığı etkinlikte, vatandaşlar etkinlik alanına yürüyerek giderken, Selçuk-Kuşadası yol güzergahında yaklaşık 3 km. uzunluğunda ikili otoparklar oluşturuldu.

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da bu etkinliğe katıldığını ve burada bulunmaktan dolayı çok büyük keyif aldığını ifade eden akrobasi gösterileri ile ünlü Türkiye’nin önde gelen pilotlarından Ali İsmet Öztürk, "Mor Menekşe ile yine birbirinden keyif verici şov yapacağız. Havada o kadar çok olup biten var ki, hepsini yakalamak mümkün değil. Orada olup bitenleri kelimelerle ifade etmek zor" dedi.

Bu sporu merak edenlerin bir hayli fazla olduğunu belirten Öztürk, "Sporumuz bir motor sporu. Hava akrobasisi havacılığın bir dalıdır. İlk başta profesyonel pilot sertifikası olmalı. Daha sonra çok çalışmalı" dedi.

Türkiye’de ilk kez Selçuk Efes Havaalanında gerçekleştirdiği ve nefes kesen şovu ile büyük beğeni toplayan 25 yaşındaki İtalyan Maurizio Perissinottfull, burada bulunmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Sanal havacılık gösterileri, paraşüt gösterileri, helikopter gösterileri, havacılık temalı yer etkinlikleri, ilgili üniversite ve kulüp etkinlikleri, model uçak gösterileri, çocuk oyun alanları, konserler, hediye uçuşları ve yarışmalar ile başlayan festival, açılış konuşmalarının ardından gökyüzünde gerçekleşen büyük görsel şov ile devam etti. İtalya’dan Maurizio Perissinotti Scarlet Rose Air Show ile Romanyalı "Hawks of Romania Air Show" gökyüzünde gerçekleştirdikleri nefes kesen görüntüleri büyük ilgi görürken, gökyüzünde akrobasi şovu yapan Türkiye’nin en ünlü Pilotlarından Ali İsmet Öztürk de nefesleri kesti.

Bu yılki festivalin görkemli bir havada geçtiğini ve katılımın oldukça yüksek olduğunu belirten Selçuk Belediye Başkanı Dr.Dahi Zeynel Bakıcı, özellikle uzaktan gelen yerli ve yabancı misafirlerin olduğunu gördüğünü ve bu durumdan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür eden Başkan Bakıcı, bu etkinliğin Selçuk’ta yapılmasını önemsediklerini, çünkü Selçuk’un turizm değerlerinin çok geniş bir ilçe olduğunu, 8 bin 500 yıllık tarihi geçmişe sahip bir ilçe olduğunu ifade etti.

Doğa yapısıyla da büyük önem taşıyan Selçuk’un medeniyetler oluşmuş bir coğrafya üzerinde olduğunu ve çok önemli Arkeolojik değerlere sahip bir ilçe olduğunu hatırlatan Başkan Bakıcı; "Böyle bir coğrafyada bu tür organizasyonların olmasını çok önemsiyoruz ve destekliyoruz. Havacılık Festivalinin de önümüzdeki dönemlerde çok daha üst noktalara taşınacağını, Uluslararası platformda sesinin ve yerinin çok ayrıcalıklı bir noktada olacağını düşünüyorum.

Selçuk Belediye Başkanı olarak hemşehrilerimiz adına bu tür organizasyonlara var gücümüzle destek olacağımızı bir kez daha hatırlatmak istiyorum" diyerek, emeği geçenlere bir kez daha teşekkür etti.

Türkiye Hava Trafik Kontrolleri Derneği (TATCA) Yönetim Kurulu Başkanı Selim Ergun Lak, ikincisinin düzenlendiği bu yılki etkinliğin geçen yıldan farklı olarak şova yönelik gerçekleştiğini, havacılığın bütün unsurlarını kullanarak halkın ilgisini daha fazla çektiğini düşünerek tamamen şova yönelik gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Yoğun bir katılımla festivalin büyük ilgi çektiğini gördüklerini belirten Selim Ergun Lak, "Önümüzdeki yıllarda Selçuk Belediye Başkanının destek ve katkılarıyla, yine diğer kurum ve kuruluşların desteğiyle bu etkinliği daha geniş kapsamlı bir şekilde Uluslararası boyutta yapmayı planlıyoruz. Bu yıl insanların büyük keyif aldığı, görsel olarak çok güzel bir festival düzenledik. Bizler Türkiye Hava Trafik Kontrolleri Derneği olarak Türkiye’deki hava sahasını yönetmenin dışında insanlara havacılığı sevdirmek gibi misyonumuz da var. İleriki yıllarda da daha güzel bir etkinlik olacağına inanıyorum" diyerek, bu etkinliğe destek olan herkese teşekkür etti.

‘TATCA Havacılık Festivali’ yarın yapılacak gösterilerle ve çeşitli etkinlikler ile sona erecek. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika