spot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Senegal’de “Turizm alarm veriyor”

Seçtiklerimiz

Afrika’nın önemli turizm merkezlerinden biri olan Senegal’de, alınan yüksek vergiler ve tüm ülkelere uygulanan vize, turizmi olumsuz etkiliyor. Dakar şehir merkezinde bulunan, küçük kordon plajında sakin bir dönem yaşanıyor.
 
– Senegal’de yüksek vergilerin turizme olumsuz etkileri
 
Senegal, önemli gelir kaynaklarından biri olan turizmde kan kaybediyor. Yüksek vergiler, fahiş otel fiyatları ve vizeler nedeniyle başlayan tartışma, Senegal’in ana gündemi oldu.
 
Yerel medyaya yansıyan haberlere göre, Senegal’in turizm geliri azaldı. Bunun başlıca nedeni olarak ‘dünyanın en yüksek havaalanı vergisi’ ve fahiş otel fiyatları olarak gösteriliyor.
 
Konuya ilişkin açıklama yapan Soumbedioune Esnaf ve Sanatkarlar Odası Genel Sekreteri Serigne Makhtar Ba, vize uygulamasından önce alt yapı eksikliğine dikkati çekerek, mevcut durumda Senegal’in Tunus ve Fas’a rakip olamayacağını söyledi.
 
Ba ayrıca, hayat pahalılığı ve otel ücretlerinin yüksek olmasının diğer etkenler arasında olduğunu ifade ederek, yetkililerinin Tunus ve Fas’ı model alarak turistlere daha cazip teklifler sunması gerektiğini belirtti.
 
-“Vergiler çok yüksek”
 
Belçikalı sivil toplum gönüllü, Thierry Dufour ise otel standartlarının düşük olduğunu savunarak, Tunus, Fas, Moritanya daha iyi şartlarda tatil fırsatları olduğuna değindi.
 
Dufour, Senegal yönetiminin uçak yolcularından aldığı yüzde 40-45’e varan oranlardaki havaalanı vergisinin, bilet fiyatlarını artırdığının da altını çizdi.
 
Senegal Turizm Bakanlığı’nın “2014’te bir milyon 62 bin 417 kişi ülkeye giriş yaptı” açıklamasını hatırlatan Dufour, bu rakamın Belçika’da abartılı karşılandığını söyledi.
 
Senegal, Dünya Turizm Örgütünün verilerine göre, Afrika kıtasındaki turizm tercihi listesinde 10’ncu sırada bulunuyor.
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika