spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
İstanbul
Salı, 16 Nisan 2024

Setur 3. Havalimanı duty-free işletmelerine talip

Seçtiklerimiz

Setur açılacak duty-free ihalesini kazanırsa Fransız Lagardere Services ile birlikte eşit ortak olarak mağazaları yönetecek.

Koç Holding 3. Havalimanı duty-free mağazaları işletmesi ihalesine katılacağını açıkladı. Holding Kamuoyunu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada iştiraklerinden Setur’un Fransız Lagardere Services ile birlikte duty-free mağazalarını işletmek için ihaleye gireceğini duyurdu.

Açıklamada Fransız Lagardere ile Setur’un ihaleyi kazanması halinde 3. havalimanı duty-free işletmelerini yüzde 50-50 hisse ile eşit ortak olarak yönetileceği belirtildi.

İşte KAP’a yapılan açıklama:

"Bağlı ortaklıklarımızdan Setur Servis Turistik A.Ş. (Setur) yönetim kurulu tarafından, İstanbul Yeni Havalimanı Gümrüksüz Satış Mağazalarının (duty-free) işletmesi için, İGA Havalimanı İşletmesi A.Ş. (IGA) tarafından açılan ihaleye Lagardère Services S.A.S. ile birlikte teklif verilmesine karar verilmiştir. Halka açık Fransız Lagardère grubunun tüm paylarına sahip olduğu bağlı ortaklığı Lagardère Services S.A.S., seyahat alışverişi alanında gümrüksüz satış, seyahat ihtiyaçları ve yiyecek içecek dahil tüm segmentlerde faaliyetleri bulunan dünya çapında tecrübeli bir firma olup, ihalenin kazanılması durumunda oluşturulacak ortaklıkta Lagardère Services S.A.S. ve Setur un hisse oranları %50-%50 olarak öngörülmektedir. Teklifin finansal unsurları IGA ya sunulmuş olup, operasyonel unsurlar ise ihale şartnamesindeki sürece uygun olarak daha sonra iletilecektir. İhalenin kazanılması halinde konuyla ilgili açıklama yapılacaktır." 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika