spot_img
spot_imgspot_img
17.8 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

SHGM, Özyeğin Üniverstesi’ne yetki verdi

Seçtiklerimiz

Ülkemizde Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından sadece Ankara’da yapılan ve uluslararası geçerliliği olan sınava pilotlar artık İstanbul’da, Özyeğin Üniversitesi’nde de girebilecek.

Tüm dünyada geçerliliği olan ve merkezi değerlendirmesi İngiltere’deki MayFlower College TEA Center tarafından yapılacak Havacılık İngilizcesi Yeterlik Sınavından ICAO İngilizce Dil Yeterliliği geçer notu alan pilotlar, uluslararası hatlarda uçuş yapabilme yetkisine hak kazanıyor. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından verilen yetki ile pilotlar sınava İstanbul’da, Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsü Sivil Havacılık Yüksekokulu bünyesinde açılan Sınav Merkezinde de girebilecek.

Özyeğin Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hatice Küçükönal “Üniversitemizin global dünyada yaşanan değişimlere uyum sağlayan ve fark yaratan gençler yetiştirme hedefiyle çalışmalarımıza yön veriyoruz. Bugüne kadar Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından sadece Ankara’da yapılan uluslararası geçerliliğe sahip bu sınavın Üniversitemiz bünyesinde de yapılması ile sadece Türkiye’de değil çevre ülkelerden gelecek birçok pilot ve pilot adayına kariyerlerini uluslararası alanda da geliştirme fırsatı sunacak olmaktan memnuniyet duyuyorum. Havacılık alanında akademik ve mesleki eğitim kalitesinin yanı sıra İngilizce eğitimine de son derece önem veren üniversitemiz bu amaçla İngiltere’de Havacılık İngilizcesi eğitimi veren ve yeterlik sınavlarını yıllardır başarı ile uygulayan ve tüm dünyada kabul gören Mayflower College TEA Center (Test of English for Aviation) ile işbirliği yapmıştır. İlk sınavı Şubat 2015’de uygulamaya başlayacağız. Önümüzdeki aylarda da ICAO İngilizce Dil Yeterlilik koşullarını karşılayacak içerikleri ile üniversitemiz bünyesinde özel kursları başlatacağız. Bu girişim ile Türkiye’de yetişen pilotlarımızın dünyaya açılmasına ve hızla büyüyen havacılık sektörünün en önemli ihtiyacı olan nitelikli ve tam donanımlı insan kaynağının oluşmasına önemli bir ivme kazandıracağımıza inanıyorum.” dedi.

Havacılık İngilizcesi Yeterlik Sınavı (TEA) kapsamında tanıdık, yaygın, somut ve mesleki konular ve adayların geniş bir yelpazeye yayılan uluslararası aksanları anlama yetisi ölçülüyor. Dilbilimsel veya durumsal karmaşıklıklar veya beklenmedik şekilde gelişen olaylar ile de sınanan adayların, söylem yönetimi stratejilerini sergileyebilme, deyimsel ifade-jargon bilgisini gösterebilme ve uzun diyaloglar gerçekleştirebilme yetkinliği de ölçülüyor. Pilotların ICAO tanımlamalarına göre konuşma ve dinleme becerilerini ölçüp değerlendirmek üzere tasarlanan ve Havacılık bağlamında kullanılan İngilizce’ye yönelik olarak yapılan Havacılık İngilizcesi Yeterlik Sınavı (TEA), aday ile sınav görevlisi arasında birebir mülakat şeklinde gerçekleştiriliyor. Sınav, Kendini Anlatma, İnteraktif Anlama, Resim Tanımlama ve Tartışma olmak üzere toplam üç bölümden oluşuyor.

Şubat ayı içerisinde Özyeğin Üniversitesi’nde başlayacak olan sınavlar hakkında detaylı bilgiye http://www.ozyegin.edu.tr/shyo/TEA-Center ve http://sea.ozyegin.edu.tr/sertifika/pilot-dil-yeterliligi-sinavi/ adresinden ulaşılabilir.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika