spot_img
spot_imgspot_img
11.9 C
İstanbul
Cumartesi, 20 Nisan 2024

SHGM VFR uçuş yasağını belli bölgelerde kaldırdı

Seçtiklerimiz

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden uçuş eğitim organizasyonlarına gönderilen yazıda, Aydın, Efes, Samsun, Isparta, Kastamonu, Çaycuma, Sinop, Sivas, Tuzköy ve Uşak hava sahalarının VFR uçuşlara açıldığı belirtildi. Ancak uçuş eğitimlerinin verilebilmesi için bazı şartların yerine getirilmesi istendi.

Buna göre, uçuş öncesinde öğretmen ve öğrenci pilotların, mülki idare amirlikleri tarafından GBT sorguları yaptırılması gerekirken alınan sonuçların, öğretmen ve öğrenci dosyalarına yerleştirildikten sonra uçuşa çıkmalarına müsaade edileceği vurgulandı.

Ankara ve İstanbul’daki terminal kontrol sahalarındaki VFR uçuşlarındaki yasağın ise devam ettiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca şu noktalara dikkat çekildi:

– Belirtilen hava alanlarını kullanacak uçuş okulları, varsa ilgili eğitim sahalarında ve meydan turunda olmak kaydıyla, VFR uçuşlarını yapabileceklerdir.

– Tüm uçuş okulları süreç sonuçlanıncaya kadar geçecek olan sürede, VFR S/S planlamayacak, yalnız öğrencileri meydan turu dışına göndermeyeceklerdir.

– Uçuş öncesinde ilgili ATC ile gerekli koordine yapılmadan, uçuşlara başlanmayacaktır.

– Uçuş eğitim sahalarına gidiş gelişlerde askeri bölgelere ve belirtilen havaalanları dışındaki meydanların kontrol sahalarına girilmeyecektir.

– Belirtilen meydanların kullanımı ile ilgili olarak FTO çalışma grubu kendi arasında gerekli koordinasyonunu sağlayacaktır.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika