spot_img
spot_imgspot_img
20.3 C
İstanbul
Perşembe, 25 Nisan 2024

Şiddetli yağış AHL’de uçak trafiğini felç etti

Seçtiklerimiz

İstanbul’u etkisi altına alan sağanak yağış ve şiddetli rüzgar nedeniyle, Atatürk Havalimanı’nda uçaklar 1 saat iniş ve kalkış yapamadı. Binlerce yolcu uçakların içinde havanın düzelmesini bekledi. 
 
Saat 15.45’ten itibaren etkili olmaya başlayan sağanak yağış, elektrik yüklü bulutlar ve şiddetli rüzgar Atatürk Havalimanı’nı vurdu. Gündüz saatlerinde akşam manzarasına bürünen Atatürk Havalimanı’nda, uçaklar, fırtına ve yağmur nedeniyle iniş ve kalkış yapamadı. Uçuş trafiğinin durdurulduğu Atatürk Havalimanı’nda onlarca uçak içindeki binlerce yolcu havanın düzelmesini bekledi. 
 
 
HAVALİMANI 1 SAAT FELÇ OLDU 
Bir saat süreyle Atatürk Havalimanı’na hiçbir uçak iniş ve kalkış yapılamazken, tüm uçaklar oldukları yerde kaldı. Kalkış yapmak için bekleyen uçaklar da uzun kuyruk oluşturdu. 
 
 
UÇAKLARIN HAVADA TUR ATMASI KAMERALARA DA YANSIDI 
Atatürk Havalimanı’na inemeyen uçakların havada tur atması kameralara da yansıdı. Havanın düzelmeye başlamasıyla, saat 16.45’ten itibaren uçaklar tekrar Atatürk Havalimanı’na iniş ve kalkış yapmaya başladı. Yetkililer, bu gece saat 22.00’ye kadar elektrik yüklü bulutların zaman zaman uçuş trafiğini etkileyebileceğini bildirdi. 
 
Pilotlar, İstanbul’da ‘CB’ (kümülonimbus) olarak adlandırılan elektrik yüklü bulutlara yakalanmak istemedikleri için Atatürk Havalimanı’na iniş için yaklaşma yapamayınca, bazı uçaklar başka havalimanlarına inmek zorunda kaldı. Atatürk Havalimanı’na gelen, ancak yakıtları azalan 10 uçak da, Ankara , İzmir ve Antalya Havalimanlarına inmek zorunda kaldı. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika