spot_img
spot_imgspot_img
13.2 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

Simferopol’den Türkiye’ye ilk uçuşlarını gerçekleştirdiler

Seçtiklerimiz

Uçak burada yakıt ikmali yaptıktan sonra saat 22.30’da kalkarak saat 00.15’te İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanına indi.

Kırım Haber Ajansı’nın haberine göre uluslararası yaptırımlardan korkan Rus havayolu şirketleri bu seferleri gerçekleştirmekten kaçınırken Çeçenistan merkezli Groznıy Avia Sovyetler Birliği döneminden kalma Yak-42 tipi uçaklarla ilk adımı attı.

İlk seferde tüm biletler satılırken yolcuların çoğunluğunu Türk vatandaşları oluşturdu.

Yolculardan Orhan Ertan yaptığı açıklamada, "Yalta’dan geliyoruz, Simferopol’a, Türkiye’ye gitmek için. Çok zorluklardan geçtik ama 15 – 20 gün, 1 aydır buradayız. Gitmeye çalışıyoruz, kısmetse bugün gideceğiz. Mutluyuz, bu öncülük olacak. Bütün arkadaşlarla beraber Türkiye’ye gidersek çok mutlu olacağız." dedi.

Dünyanın Kırım’ı Ukrayna toprağı olarak kabul etmesine rağmen yolcular Ukrayna’nın sınır geçişi kanunlarını ihlal ederek uçağa bindiler.

Bundan cesaret alan Rusya’nın kontrolündeki Kırım yönetimi iddialı.

İstanbul’un ardından Rusya haricindeki başka ülkelere de seferler yapılması planlanıyor.

Kırım Ulaştırma Bakan Yardımcısı Anatoliy Tsurkin, basına yaptığı açıklamada, “Bugün ilk uluslar arası seferi başlatıyoruz, bu da Simferopol – İstanbul. Rusya’ya bağlı Kırım’dan ilk sefer. Bu bizim için büyük bir zafer. Biz bugün, bütün gece bu seferin yapılması için mücadele ettik. Biz bunu yapabildik, gecikmeyle de olsa. Uçuş için kayıtlar başladı, çok sayıda yolcu görüyoruz. Bu sefer ilk ve son olmayacak. Uluslararası sadece artmaya devam edecek.” şeklinde konuştu.

Bilet fiyatı tek yönde 250 dolardan satılıyor. Fiyat yüksek olmasına karşın talep fazla.

11 Ağustos’tan itibaren seferlerin haftada ikiye çıkarılması planlanıyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika