spot_img
spot_imgspot_img
19.2 C
İstanbul
Salı, 16 Nisan 2024

Sırbistan’da askeri helikopter düştü

Seçtiklerimiz

Sırbistan Genelkurmay Başkanı Lyubişa Dikoviç, helikopterin düşmesiyle ilgili basın toplantısında, enkazının gece yarısından sonra bulunduğunu, kazanın sebebinin tespit edilmesi için iki komisyon kurulduğunu açıkladı.
 
Dikoviç, kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarının büyük bir trajedi yaşadıklarını belirterek, ailelere başsağlığı diledi.
 
Sırbistan Savunma Bakanı Bratislav Gaşiç de helikopterdeki mürettebatın ülkenin en yeteneklilerinden oluştuğunu söyledi.
 
Rus yapımı Mi-17 tipi nakliye helikopterinin Sırbistan ordusundaki en iyi helikopter olduğunu vurgulayan Gaşiç, helikopterde arama ve kurtarma çalışmaları ile gece uçuşu ve olağanüstü uçuşlar için gerekli donanımın bulunduğunu ifade etti.
 
204 Havacılık Tugayı Komutanı Predrag Bandiç ise hasta bebeğin Sırbistan ordusuna ait helikopterle başkent Belgrad’a gönderilmesine karar verildiğini hatırlatarak, "Helikopter Mladenovats bölgesine ulaşana kadar uçuşunu normal sürdürdü. Hava durumunun aniden kötüleşmesiyle Belgrad’daki Nikola Tesla Havalimanı’na iniş yapılmasını uygun gördük ama iki başarısız denemenin ardından saat 22.31’de kontrol kulesi ile helikopterin bağlantısı kesildi" diye konuştu.
 
Sırbistan hükümeti, helikopterde bebek dahil yedi kişinin hayatını kaybetmesi nedeniyle bugün yas ilan etti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika