spot_img
spot_imgspot_img
17.1 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Sırbistan Rusya’dan askeri helikopter satın aldı

Seçtiklerimiz

Sırbistan’ın, 25 milyon avro karşılığında Rusya’dan satın aldığı iki askeri nakliye helikopterin teslimi dolayısıyla Belgrad’daki Nikola Tesla Havalimanı’nda düzenlendi.
 
Törende konuşan Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vucic, güçlü ülke ekonomisinin orduyu da güçlendireceğini belirterek, gelecek dönemde ordu mensuplarının maaşlarını arttırmak için de çalışmalar yapacaklarını vurguladı.
 
Sırbistan Ordusu’nun yeni helikopterleriyle daha modern ve daha donanımlı olacağını söyleyen Vucic, her geçen gün savunma alanındaki kapasitelerini geliştirdiklerini ifade etti.
 
Sırbistan’ın barış yanlısı bir politika izlemesine karşın, ülke güvenliğine de önem verdiklerini kaydeden Vucic, eski Yugoslavya lideri Josip Broz Tito’nun sözlerinden alıntı yaparak, "Asla savaş olmayacak gibi yaşıyor ve çalışıyoruz ancak her zaman ülkemizi korumaya ve savunmaya hazırız." ifadelerini kullandı.
 
 
39 yıl sonrasatın alınan ilk helikopterler
 
Yeni helikopterlerin ordu için öneminin büyük olduğunu kaydeden Sırbistan Hava Kuvvetleri Komutanı General Ranko Zivak, ordu bünyesinde 8 nakliye helikopteri bulunduğuna, bunların altısının 35-36 yıllık eski helikopterler olduğuna işaret etti.
 
İki askeri nakliye helikopterinin, Sırbistan Ordusu’na 39 yıl sonra ilk satın alınan helikopterler olduğu bildirildi.
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika