spot_img
spot_imgspot_img
17.1 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Sivas-Ankara arası uçak seferleri başladı

Seçtiklerimiz

Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan havalanan ve Sivas Nuri Demirağ Havalimanı’na iniş yapan AnadoluJet uçağı, tören dolayısıyla köpüklü suyun altından geçirildi. Kabin görevlileri ve yolcular, Sivas ağırlaması oyunu ve çiçeklerle karşılandı. 
 
Sivas Valisi Alim Barut, törende yaptığı konuşmada, Sivas’tan İstanbul, Antalya ve İzmir’e seferler yapıldığını ancak Ankara’ya sefer olmamasının eksikliğinin yaşandığını belirtti.
 
AnadoluJet’in haftada 3 günlük Sivas-Ankara seferiyle bu eksikliğin de giderileceğini ifade eden Barut, "Bir Kelkit vadimiz var, güzellikler güzellikler üzerine. Gürün Gökpınar Gölü var, eşi benzeri yoktur. Bu güzellikler paylaşılsın istiyoruz. Güzellikler paylaşıldıkça, misafirlerimiz geldikçe zevk alıyoruz. Bu isteğimize AnadoluJet cevap verdiği için teşekkür ediyoruz" dedi.
 
AnadoluJet Başkanı İbrahim Doğan da tarih boyunca birçok medeniyete beşiklik etmiş Sivas’ta olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Haftada 3 gün az. Tabi kaynak kısıtlı, ihtiyaç çok fazla. Sivas gibi Anadolu’nun birçok şehrini bir araya getiren AnadoluJet, Sivas’ı sadece Ankara’ya değil bu vesileyle Ankara üzerinden Anadolu’nun en ücra köşelerine ulaştırmak için bu seferi kurguladı" ifadelerini kullandı.
 
Sivas’taki bir vatandaşın seferler sayesinde Anadolu’nun istediği 16 şehrine bağlantı kurabileceğini vurgulayan Doğan, bunun güzel bir imkan olduğunu belirtti. 
 
AnadoluJet’in Sivas-Ankara karşılıklı seferlerinin ekim ayı sonuna kadar devam eden yaz tarifesi süresince haftanın 3 günü icra edileceğini kaydeden Doğan, seferlerin Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan salı, perşembe ve cumartesi günleri, Sivas Nuri Demirağ Havalimanı’ndan ise çarşamba, cuma ve pazar günleri düzenleneceğini bildirdi. 
 
Doğan’ın protokol üyelerine maket uçak hediye ettiği törende seferler pasta kesilerek kutlandı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika