spot_img
spot_imgspot_img
18 C
İstanbul
Perşembe, 25 Nisan 2024

Somali’deki uçak patlamasında şok eden detay

Seçtiklerimiz

Somali’de uçak içinde patlayan bomba ile ilgili dehşet bir ayrıntı ortaya çıktı.  Somali istihbarat birimi iki havaalanı görevlisinin olayla ilgisi olduğunu tespit etti. 
 
 
CNN’in haberine göre, ortaya çıkan görüntülerde iki havaalanı görevlisi içinde bomba olduğu inanılan laptopu birbirlerine verirken görülüyor. Daha sonra bu havaalanı görevlilerinin sözkonusu laptopu uçak içinde gerçekleşen patlamada hayatını kaybeden yolcuya verdikleri görülüyor. 
 
 
Somali hükümetinden yapılan açıklamada görüntülerde kimlikleri tespit edilen İki havalimanı görevlisinin tutuklandığı belirtildi. 
 
Geçtiğimiz günlerde Somali’den kalkan yolcu uçağında bir patlama meydana gelmiş ve uçağın gövdesinde delik açılmıştı. 
 
 
DELİKTEN DÜŞEN KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ
 
 
Araştırmalar sonucunda patlamanın sebebinin bombalı saldırı olduğu belirlendi. 74 yolcuyu taşıyan uçaktaki bir kişi gövdedeki delikten aşağı düşerek hayatını kaybetmişti.
 
 
Patlamanın nedeni olaydan 4 gün sonra açıklandı ve bomba şüphesinin kesinleştiği bildirildi. Polis, bombanın yolculardan birinin dizüstü bilgisayarına yerleştirmiş olabileceğini söylemişti. Saldırıyı üstlenen henüz olmadı. En büyük şüpheli ise El Kaide bağlantılı Eş Şebab örgütü.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika