spot_img
spot_imgspot_img
17.1 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Space X Falcon 9 kayıtlara geçti

Seçtiklerimiz

Space X adlı ABD merkezli uzay taşımacılığı şirketi yıl içerisinde Falcon 9 roketini 6 kez okyanus üzerinde kurulan bir platforma indirmeye çalışmıştı.
 
Roketin iniş anında yakıt tasarrufu yaratmak amacıyla tercih edildiği belirtilen seçenek, sorunsuz inişlere ortam hazırlamıştı.
 
Sonraki süreçte ise, sert zemine iniş için şartların olgunlaştığını dile getiren şirket, karaya ilk inişini gerçekleştirmişti.
 
 
Son görevdeki başarıyla doğru orantılı olarak roketi ikinci kez sert zemine indirmeyi tercih eden Space X, bir kez daha görevini başarıyla tamamladı.
 
 
 
FALCON 9 İKİNCİ KEZ KARAYA İNDİ
 
ABD’nin Florida Eyaleti’nde bulunan Cape Canaveral uzay üssünden fırlatılan Falcon 9, Landing Zone 1 Bölgesi’ne başarılı bir şekilde iniş yaptı.
 
Roketin ikinci kez sert zemine inmesi sonrasında, şirketin zemine sorunsuz bir şekilde indirdiği roket sayısı 5’e yükseldi. Diğer 3 denemede ise roket telef olmuştu.
 
 
ROKETLER UZAYA GÖNDERİLECEK
 
 
Space X CEO’su Elon Musk, Falcon 9 roketinin ve şirketin gelecek politikaları hakkında açıklamalarda bulunmuştu
 
CEO Elon Musk, roketlerin önümüzdeki sonbaharda tekrar kullanımda olacaklarını, yeni görevlerine uygun olarak hazırlanacaklarını ifade etmişti.
 
Şirketin söz konusu roketleri yakın bir gelecekte uzaya gönderme gibi bir planının olduğu Tech Crunch’ta ye aldı.
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika