spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

SunExpress Engelsiz Havayolu oldu

Seçtiklerimiz

SunExpress, Türk Sivil Havacılığında hem Yeşil hem de Engelsiz Havayolu sertifikalarının her ikisine sahip ilk havayolu oldu.

Türk Havayolları ile Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress,  engelli ve hareket kabiliyeti kısıtlı yolcuların ulaşım haklarını kolaylaştırmak için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün başlattığı  “Engelsiz Havaalanı Projesi” çerçevesinde, bütün gerekli şartları yerine getirerek “Engelsiz Havayolu” sertifikasını almaya hak kazandı.

2012’de Yeşil Havayolu sertifikasını alan SunExpress, Engelsiz Havayolu Sertifikası ile birlikte Türk Sivil Havacılığında hem Yeşil hem de Engelsiz Havayolu sertifikalarının her ikisine sahip ilk havayolu oldu.

SunExpress’in yolcularına ve doğaya karşı bütün sorumluluklarını yerine getirdiğini belirten SunExpress Kalite ve Standardizasyon Grup Müdürü Gültekin Bodur, “Bir havayolu şirketi olarak doğaya olan sorumluluğumuz ve saygımız gereği 2012’de Yeşil Havayolu sertifikası’nı, çalışmalarımız kapsamında almaya hak kazandık.

Yolcularımıza karşı sorumluluğumuz gereği, yolcularımızın rahat, güvenli bir şekilde seyahatlerini gerçekleştirmelerini ve özellikle engelli yolcularımızın önündeki bütün engelleri ortadan kaldırılmasını, öncelikli hedefimiz olarak belirledik. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından verilen Engelsiz Havayolu Sertifikası ile de yapılan çalışmalarımız ödüllendirilmiş oldu.”dedi.

Türk Sivil Havacılığında, hem Yeşil hem de Engelsiz Havayolu sertifikalarının her ikisini de bünyesinde bulunduran ilk havayolu şirketinin SunExpress olduğunu belirten Bodur,  “SHGM’nin bu önemli projesi; havacılık sektöründe engelli ve hareket kabiliyeti kısıtlı yolcuların en doğal hakkı olan ulaşım hakkını, en hızlı ve kolay hale getirmeyi amaçlamıştır.

Proje; engelli bir yolcunun havaalanına  ulaşmasından, bilet işlemlerinde öncelik verilmesine; uçağa alınma, yerleştirme, yolculuk, uçaktan indirilme ve bagaj işlemlerine kadar tüm süreçleri kapsamaktadır.  Biz de SunExpress olarak, bu doğrultuda üzerimize düşen görevi eksiksiz yerine getirerek projeyi başarı ile tamamladık” dedi.  

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika