spot_img
spot_imgspot_img
19.3 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

SunExpress’ten 2015 için İzmir’e büyük müjde

Seçtiklerimiz

 SunExpress’in Genel Müdürü Paul Schwaiger, gelecek yaz İzmir’den Londra, Brüksel, Milano, Moskova, Marsilya, Toulouse ve Bakü şehirlerine doğrudan sefer düzenleyeceklerini açıkladı.

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir Ticaret Odası ve İzmir Kalkınma Ajansı olarak doğrudan uçuşların arttırılması için, sefer yapılan ülke ve şehirlerde reklam kampanyası yaparak Sunexpres’e destek verebileceklerini söyleyerek, SunExpress’in İzmir’den yeni şehirlere doğrudan uçmasını istedi.

SunExpress Genel Müdürü Paul Schwaiger, Genel Müdür Yardımcısı Faruk Çizmecioğlu ve Kurumsal İlişkiler Müdürü Serdar Alyamaç, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’ı ziyaret etti.

SunExpress’in Genel Müdürü Paul Schwaiger, 2006 yılında İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ile yaptığı görüşmeden esinlenerek Sunexpress’in bugüne geldiğini belirterek, bundan sonraki süreçte de Demirtaş’ın deneyimlerinden faydalanmak istediklerini, yurt içinde ve yurt dışındaki uçuş noktaları ile ilgili önerilerini beklediklerini ifade etti.

‘İZMİR’İ UÇURUN’

SunExpress’in İzmir’e gelmesinde İzmir Ticaret Odası’nın çok büyük katkıları olduğunu dile getiren İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, "Uzun zaman İzmir Hava Yolları’nı kurma düşüncemiz olduğunu ifade etmiştik. Aynı dönemde SunExpress de İzmir’e uçuşlara başladı. Hala bu uçuşlar devam ediyor. Şu an İzmir geçmişe göre çok iyi durumda. 25 milyon yolcu kapasiteli modern bir havaalanına sahibiz. Anadolu’nun 20 ili ile bağlantımız var. Buraya sizi davet etmemizin sebebi yeni illere ve ülkelere uçuş koymanız ve İzmir’i gerçekten uçurmanız. Şu an Lufthansa’nın Türk Hava Yolları ile program oluşturma çalışmalarının olduğunu biliyoruz. Burada İzmir’in doğrudan ticari bağlantıları olan şehirlere doğrudan ticaret sefer koymanızı istiyoruz" dedi.

DEMİRTAŞ, İŞ BAĞLANTILARI YOĞUN OLAN MERKEZLERE SEFER KONULMASINI İSTEDİ

SunExpress’in 17-18 Avrupa şehrine uçtuğunu vurgulayan Demirtaş, "Sunexpress şu anda Türk işçi potansiyeli olan yerlere sefer düzenliyor. Ama biz iş bağlantılarının yoğun olduğu merkezlere de uçuşların hemen konulmasını istiyoruz. Balkanlar’a, Kuzey ve Doğu Avrupa ile Akdeniz’in Akdeniz’in batısına uçulmadığını görüyoruz. Oysa Paris, Milano, Telaviv, Bakü, Moskova, Bükreş gibi potansiyel yerlere uçuş olması gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu.

İzmir olarak belirli hedeflerinin olduğunu belirten Demirtaş, şöyle devam etti: "Kruvaziyer turizmini geliştirmek ve İzmir’i homeport yapmak istiyoruz. Şu an kruvaziyerle gelen yolcu sayısı 500 bini geçti. İzmir’i kongre turizminde büyütmek istiyoruz. Sağlık turizminde mesafe almak için çalışmalar yapıyoruz. 12 ay turizm vizyonumuz var. Şehir turizmini geliştirmek istiyoruz. Ama İstanbul üzerinden aktarmalı olarak şehir turizmini geliştiremeyiz. Uçuş koyduğunuz şehirlerde İzmir ve Ege Bölgesi’ni tanıtan kampanyalar düzenleyebiliriz. Oda olarak destek verdiğimiz gibi Kalkınma Ajansı da bunu destekleyebilir ve Turizm Bakanlığı tanıtım fonundan da kaynak alarak bu kampanyayı etkili hale getirebiliriz” dedi.

SunExpress Genel Müdürü Schwaiger, "SunExpress’in durumu biraz komik. Biz en büyüğüz ve en büyük iki şirketle çalışıyoruz. Ama yurtdışında ne yazık ki çok büyük rol oynayamıyoruz. İstanbul ve Ankara’daki Türkiye’nin en büyük iki havalimanını kullanamıyoruz. Aslında biliyorum, durmamamız gerekiyor. Her zaman yenilikler yapmamız şart. Geçen seneden bu yana çok daha fazla yere uçuyoruz" diye konuştu. 2015 yazından itibaren İzmir’den Londra, Brüksel, Milano, Moskova, Marsilya, Toulouse ve Bakü’ye doğrudan sefer düzenleyeceklerini, Telaviv’i de listeye yazabileceklerini açıklayan Schwaiger, Boeing’den 50 uçak sipariş edildiğini, İzmir’e 9 uçağa ilave olarak biri yeni olmak üzere 2 uçak ayıracaklarını söyledi.

Genel Müdür Yardımcısı Çizmecioğlu ise İzmir’i turizmde nasıl büyütebilecekleri konusunda beyin fırtınası yaptıklarını söyledi. Kentin turizminde önemli bir yerde olduğunu belirten Çizmecioğlu, planlanandan daha hızlı büyüyebileceklerini ifade etti. Çizmecioğlu, İzmir’den Ankara’ya uçuş düzenlemek için çalıştıklarını söyledi.

İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Rebii Akdurak ise, SunExpress Genel Müdürü Schwaiger’e, İzmir spor yaşamına verdiği destek nedeniyle teşekkür ederek, İzmir Ticaret Odası Meclis Toplantısı’na davet etti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika