spot_img
spot_imgspot_img
17.9 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Suudi turizm ve seyahat fuarı başladı

Seçtiklerimiz

Suudili turizm ve seyahat acentelerinin yoğun ilgi gösterdiği fuara, Suudi Arabistan’ın faklı bölgelerinin kültürü ziyaretçilere tanıtıldı. Suudili sanatkarlar hünerlerini sergiledi.

Ülkenin başta Mekke olmak üzere farklı bölgelerinde turizm fırsatlarının ve yatırımlarının yer aldığı fuara Suudililer yoğun ilgi gösterdi.

Fuarda en çok ilgiyi Suudi Arabistan’a has el sanatlarının gördüğü gözlemlendi. Fuarda ülkeye has elbiseler, el işlemeleri, el sanatları ve cenbiyelerin (hançer) nasıl yapıldığı gösterildi. Ziyaretçiler fuarda Suudili bayanlar tarafından sergilenen, üretilen ürünleri satın aldı.

Fuara katılan Suudi Arabistan’ın özel havayolu şirketi NAS ise Türkiye’ye düzenlediği seferlerle dikkat çekti. İstanbul, Adana ve Hatay’a direkt seferler düzenleyen şirket, önümüzdeki günlerde iki farklı noktaya daha sefer düzenleyecek. Şirketin Pazarlama Genel Müdürü Vail El-Şarhani, Cihan’a Türkiye’ye düzenledikleri seferler hakkında bilgi verdi. El-Şarhani; "Türkiye pazarı NAS Havayolları için önemli bir pazar. Türkiye’ye düzenlenen seferler haftalık 24 seferden fazlaya ulaştı. Suudi Arabistan’dan Riyad, Medine ve Cidde’den üç noktadan Türkiye’ye İstanbul, Adana ve Hatay’a gidiyoruz." dedi.

Türkiye’deki uçuşlarına iki noktayı daha eklemeyi düşündüklerini ifade eden şirketin pazarlama müdürü, "Buna ek olarak Suudi Arabistan’dan İstanbul ve Adana’ya olan uçuş noktalarını arttırmayı düşünüyoruz." dedi.

TÜRKİYE PAZARI ÇOK ÖNEMLİ

Türkiye pazarının çok önemli olduğuna dikkat çeken El-Şarhani; "Türkiye pazarı çok önemli bir pazar. Bu sadece Suudi Arabistan’da yaşayan Türkler için değil, İstanbul ve Türkiye’nin her yerinde tatillerini geçirmek isteyen Suudili -aileler için önemli." dedi.

Suudi Arabistan’ın Necran kentinin standında 10 kiloluk en büyük kılıç, en büyük ve en küçük cenbiye (hançer) büyük ilgi gördü. Fuara katılan cenbiye (hançer) ustası ise cenbiyenin özel günlerde, düğünlerde ve bayramlarda takıldığını ve Necran bölgesinin hala bu kültürü yaşattığını belirtti.

Beş gün sürecek olan fuar 15 bin metre kare alan üzerine düzenlendi. Fuara 300 turizm firması, havayolları şirketleri ve 14 seyahat firması katılıyor. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika