spot_img
spot_imgspot_img
17.1 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Tataristan, Türk turistleri bekliyor

Seçtiklerimiz

22-25 Ocak 2015 tarihleri arasında TÜYAP’ta Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT düzenlendi. 19. kez kapılarını açan fuara, 71 ülke ile 4 bin 500’ü aşkın kurum, kuruluş ve belde katılım gösterdi. Dünyanın en büyük turizm fuarlarından biri olan EMITT’te, Rusya’ya bağlı Tataristan Cumhuriyeti’nin de tanıtımı yapıldı. Türk turistler ve turizm şirketleri, Tataristan turlarına yoğun ilgi gösterdi.

Radyo Sputnik’e konuşan Tataristan Cumhuiyeti Turizm Komitesi yetkilisi Aydar Gasanov, Tataristan olarak EMİTT’e 5. kez katıldıklarını ve her geçen yıl Türklerin Tataristan’a olan ilgisinin arttığını söyledi. Gasanov, Tataristan’ın Türkiye’ye hem coğrafi olarak hem de dil, din, gelenek ve yemek kültürü açısından yakın olmasının bölgeyi Türk turistler için daha cazip bir tatil mekanı haline getirdiğini vurguladı. Yetkili, fuar sırasında, Türkiye’den Tataristan’a tur paketleri oluşturulması için çeşitli turizm acenteleriyle görüşmeler yaptıklarını ve müşterilere cazip uçuş fiyatları sağlanması amacıyla Türk Hava Yolları (THY) ve Atlasjet gibi şirketlerle temasa geçtiklerini açıkladı.

"TATARİSTAN’A GİDEN TÜRK TURİST SAYISI ARTIYOR"

Türkiye’den konferans gruplarını Kazan’a götürerek konferans hizmeti sunan Kazan Travels şirketi de, EMİTT fuarındaki Tataristan standında temsil edilen şirketler arasındaydı. Kazan Travels uluslararası departman yöneticisi Hamdi Metin, Radyo Sputnik’e yaptığı açıklamada, Türkiye ve Tataristan arasındaki turizm ilişkilerini değerlendirdi. Son zamanlarda TRT Avaz başta olmak üzere, Türk medyasında Tataristan tanıtımlarının artması sayesinde Türklerin bu coğrafyaya ilgisinin arttığını belirten yetkili, Türk ve Tatar kültürlerinin de birbirine yakın olmasının turizme olumlu yansıdığını söyledi. Hamdi Metin, "Türk turistlerin çok isteği var. Son yılda 200 bin Türk turist Tataristan’a geldi. Bu çok ciddi bir rakam ve her geçen gün yükseliyor. Turistlere ekonomik açıdan daha avantajlı seçenekler sunulabilmesi için grup turları düzenlenmeli." diye konuştu.

"YÜKSEK UÇAK FİYATLARI, TURİZME ENGEL"

Hamdi Metin’e göre, Türkiye ve Tataristan arasında turizmin daha üst aşamalara geçmesini engelleyen bazı noktalar da var. Yetkili, "Şu anda sadece Türk Havayolları THY, 7 gün boyunca Kazan’a uçuş düzenliyor. Sefer sayısını 10’a çıkarmayı düşünüyorlar. Umarım uçuş fiyatlarında da düşme sağlanır. Ayrıca Türk turistler açısından uçuş saatlerinde de sıkıntı var. Tataristan Turizm Bakanı ile Türkiye Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı da EMITT’teydi. Şu an bu sorunları aşmak için görüşmeler yapıyorlar. Umuyoruz, en kısa zamanda bu sorunlar çözüldüğünde, Tataristan’a çok daha fazla turist çekebilme olanağımız olacak." ifadelerini kullandı.

TATARİSTAN’DA NELER GÖRÜLMELİ?

Tataristan Cumhuriyeti, Moskova’dan 800 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Tataristan’ın başkenti Kazan, Rusya’nın "üçüncü başkenti" ünvanına sahip. Cami ve kiliselerin yan yana yükseldiği bu şehir, Tataristan ve Rusya’nın çok kültürlü ve dini yapısını gözler önüne seriyor. Tarihi Bolgar şehri de, Tataristan’da mutlaka görülmesi gereken bir diğer nokta. İslamiyeti kabul eden ilk Türk devleti İdil Bulgarlarının başkenti olan Bolgar, UNESCO dünya mirası listesinde yer alıyor. Kentte, 12. ve 14. yüzyıllara ait çok sayıda mimari eser bulunuyor. Tataristan’da ayıca Volga Nehri turları da düzenleniyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika