spot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

TAV Airport Hotel İzmir’de de açılıyor

Seçtiklerimiz

Otelin işletmesini yürüten BTA Havalimanları Yiyecek İçecek İşletmeleri A.Ş İcra Kurulu Başkanı Sadettin Cesur, TAV Airport Hotel’i İzmir’e taşırken yılda yaklaşık 11 milyon yolculuk potansiyeli göz önünde bulundurduklarını belirtti.

Otelin tanıtımı amacıya düzenlenen basın toplantısında konuşan Cesur, BTA’nın 5 ülkedeki 11 havalimanında, İstanbul Deniz Otobüslerinde ve UNIQ İstanbul’da yiyecek içecek hizmetlerini yürüttüğünü, 500 aşçısıyla günde yaklaşık 90 bin yolcuyu ağırladığını ifade etti.

Şirketin 2004 yılından bu yana İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde bulunan TAV Airport Hotel’in işletmesini yürüttüğüne dikkat çeken Cesur, grubun ikinci otelinin İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda BTA’nın işletmeciliğinde hizmete gireceğini kaydetti.

TAV Airport Hotel İzmir’in 2 milyon avroluk yatırımla hayata geçirildiğini, İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nın iç ve dış hatlar terminallerinin birleştiği noktada konumlanan otelin 5 bin metrekare alanda 81 odayla hizmet verdiğini anlatan Cesur, otelin şehir merkezine 25 dakika, Çeşme ve Kuşadası’na ise 1 saat mesafede olduğuna dikkati çekti.

Cesur, şöyle konuşu:

"İzmir sahip olduğu ekonomik, kültürel ve toplumsal değerlerle Türkiye’nin başlıca çekim merkezleri arasında yer alıyor. Yılda yaklaşık 11 milyon yolcu ağırlayan Adnan Menderes Havalimanı bölgenin ülkenin geri kalanına ve dünyaya açılan kapısı olarak önemli bir işlev üstleniyor. TAV Airport Hotel’i İzmir’e taşırken bu potansiyeli göz önünde bulundurduk. Yaz turizmiyle sınırlı kalmayarak yılın tamamında yoğun bir şekilde hizmet vermeyi planlıyoruz. İzmir’in hak ettiği yere gelmesi için ilgili tüm paydaşlarımızla işbirliği içinde katkı sunmaya devam edeceğiz."

Airport, superior, deluxe ve suit oda seçenekleriyle hizmet veren, saatlik konaklama olanağı da sunulan otelde iş buluşmaları için üç toplantı odası da bulunuyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika