spot_img
spot_imgspot_img
17.8 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

TAV Havalimanları kurumsal yönetimde zirvede

Seçtiklerimiz

Dünyanın lider kurumsal yönetim derecelendirme kuruluşlarından ISS Corporate Services, TAV Havalimanları’nın kurumsal yönetim notunu 10 üzerinden 9,41 olarak açıkladı.

Dünyanın en saygın bağımsız kurumsal derecelendirme şirketlerinden ISS Corporate Services, TAV Havalimanları’nın kurumsal yönetim derecelendirme notunu 9,41’e çıkardı. TAV Havalimanları Holding bu not ile birlikte, 48 şirketin yer aldığı Borsa İstanbul Kurumsal Yönetim Endeksi’nde ikinci sırada yer aldı.

TAV Havalimanları Yatırımcı İlişkileri Direktörü, Nursel İlgen, 2014 yılında edilen kurumsal yönetim notunun 2013 yılına kıyasla yukarı yönlü revize edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, “Bu yıl şirketimizin kurumsal yönetim derecelendirmesi altıncı kez yapıldı ve TAV Havalimanları bu derecelendirme ile notunu bir kez daha yükseltmiş oldu. Böylece, kurumsal yönetim alanında Türkiye’nin en güçlü şirketlerinden biri olma geleneğimizi devam ettirirken elde ettiğimiz başarıların sürdürülebilirliğini de tekrar gözler önüne sermiş olduk.

Yedi ülkede toplam 14 havalimanı işletiyoruz. Operasyonlarımızla başta havalimanlarını işlettiğimiz kentler olmak üzere bulunduğumuz yakın coğrafyalara önemli katkılar sağlıyoruz. Doğrudan ve dolaylı olarak ekonomik, sosyal ve çevresel fayda peşindeyiz. Bu nedenle şirketimizin tüm faaliyetlerinde hem sürdürülebilirlik hem de iyi kurumsal yönetimi şirket kültürümüzün önemli bir yapıtaşı olarak görüyoruz. Bu yıl da bu alandaki başarımızın objektif kriterler doğrultusunda tescil edilmesi bizi çok mutlu etti” dedi.

Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) konuya ilişkin ilke kararı çerçevesinde; TAV Havalimanları’nın pay sahipleri, kamuyu aydınlatma ve şeffaflık, menfaat sahipleri ve yönetim kurulu alt başlıkları altında yapılan ağırlıklandırılmış değerlendirme sonuçları şöyle gerçekleşti:

Alt Kategoriler

Ağırlık

Alınan Not

Tahsis Edilen Not

Pay Sahipleri

93,05

93,05

9,30

Kamuyu Aydınlatma ve Şeffaflık

96,83

96,83

9,68

Menfaat Sahipleri

91,72

91,72

9,17

Yönetim Kurulu

94,08

94,08

9,41

Toplam

94,15

94,15

9,41

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika