spot_img
spot_imgspot_img
18.2 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

TAV yöneticileri zaman dersi aldı

Seçtiklerimiz

TAV Havalimanları Holding binasında bulunan TAV Akademi’de yapılan bir günlük aktivitede, TAV yöneticilerine saat ustalığı dersi verildi. Bir günlüğüne ‘saat ustası’ rolüne giren TAV yöneticileri, Saat Yapımcılığı Atölyesi’nde bir saat mekanizmasının irili ufaklı yüzlerce parçasının nasıl söküldüğünü ve nasıl tekrar bir araya getirildiğini deneyimleme imkanı buldu. Saat yapımcılığının sırlarının paylaşıldığı atölyede TAV’ın üst düzey yöneticileri saat ustalığının tutku, emek, dikkat, sabır, yetenekli eller, keskin gözler, mükemmeliyetçilik ve ince işçilik gerektirdiğini yaşadılar.

Saat ustası Christian Bresser’ın saatlerinin heyecan verici mekanik ve teknik özelliklerini interaktif olarak paylaştığı atölye, katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

Türkiye’de saat severlere böyle bir deneyim imkanı sunmaktan gurur duyduklarını belirten IWC Türkiye ve İsrail Ülke Müdürü Aylin Aydın, "Bugün TAV’la yaptığımız çok önemli bir aktivite. Yöneticilerin zamanları çok kıymetli. Üst yönetimindeki arkadaşlarımızI özellikle mekanik saatlerin biraz da iç dünyasına davet etmek istedik. Saat ustalığı ne demek onu anlatmak istedik. Çok yüksek mühendislik ne demek, ufacık parçalarla çalışmak ne demek, zamanlama ne demek onu göstermek istedik. Mesela içerisinde mekanik olarak köprüler bulunmakta. Nasıl bu köprüyü birbirine bağlarsınız, çarkları iç içe nasıl geçirirsiniz, nasıl bir zamanlama ayarlarsınız bunlardan bahsediyoruz. Aslında bu tür şeyler sabırı deniyor " diye konuştu.

Katılımcıların hem keyifli hem de son derece ilginç bilgilerle dolu iki saat geçirdiği saat yapım atölyesi, saat ustası Christian Bresser’ın anlatımıyla renklendi. İnce işçilik gerektiren saat yapımı deneyimini kazanan yöneticilere markanın saatleri de tanıtıldı.

İLGİNÇ RAKAMLAR:

– Bir IWC saatin içinde tam 657 parça var.
– Bir dakikanın araştırması ve geliştirilmesi 50 bin saat sürdü.
– Saatin aile adı olan bir Portekiz saatinin Daimi Takvimi (Mekanizma Adı) 557,5 yılda sadece bir kez, bir gün ileri almak yetiyor.
– Firma 144 yıllık bir tarihe sahip.
– Aralıksız çalışan takvim 25 yıl önce üretildi.
– 52 adet değerli taş kullanıldı. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika