spot_img
spot_imgspot_img
17.9 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Tel Aviv’in 24 saatte zararı 40 milyon $

Seçtiklerimiz

Gazze’nin savunmasını üstlenen Hamas’ın karşı saldırıları sonucu Ben Gurion Havalimanının yakınına roket düşmesinin ardından THY, Air France, Lufthansa, United ve Delta’nın aralarında yer aldığı 30’un üzerindeki uluslararası havayolu firması İsrail’e uçmama kararı aldı. İsrail’in başkenti Tel Aviv’deki Ben Gurion Havalimanı’na ‘güvenlik riski’ nedeniyle son 24 saatte toplam 244 seferden 144’ü iptal edilirken çok sayıda şirket de 24 saatlik iptal süresini bir gün daha uzattığını açıkladı. İsrail’in El Al Havayollarından yapılan açıklamada, sefer iptallerinin en az 40 milyon dolar zarara yol açabileceği belirtildi.

İSRAİL’E TİCARİ DARBE

Türkiye’de Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü de güvenlik riski gerekçesiyle Salı gece saat 22.00’dan itibaren söz konusu havalimanına seferlerin durdurulduğunu açıklamıştı. Havayolu şirketlerindeki yetkililer, Malezya uçağının Ukrayna üzerinden geçerken vurulması sebebiyle, uçuşlar konusunda yolcuların daha hassas olduğunu belirtiyor. Söz konusu havalimanını geçen yıl 14,2 milyon kişi kullandı. Yolcuların yüzde 20’sini iş için gelen işadamları oluşturdu. Bu nedenle uçak seferlerinin iptal edilmesi ülkedeki ticari hayatı olumsuz etkiledi.

8 MİLYAR $’I TEHLİKEDE

Öte yandan İsrail turizmden yıllık 8 milyar dolar kazanıyor ve bu gelirler gayri safi milli hasılasının yüzde 2’sini oluşturuyor. Güvenlik riski nedeniyle İsrail’in turizm gelirlerinde de düşüş bekleniyor. İsrail’in Gazze’ye operasyona başlamasından sonra, temmuz ve ağustos döneminde toplu olarak yapılan rezervasyonların yüzde 30’unun iptal edildiği belirtiliyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika