spot_img
spot_imgspot_img
17.9 C
İstanbul
Salı, 16 Nisan 2024

THK’dan Kıbrıs Açılımı

Seçtiklerimiz

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) düzenlenen medya zirvesine onur konuğu olarak katılan Türk Hava Kurumu (THK); organizasyon kapsamında Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi ile de temaslarda bulundu.

THK Genel Başkanı Osman Yıldırım tarafından kurum vizyonunu yenileme süreci devam ederken; Yıldırım, en güvendiği kurmaylarının başında gelen Medya Danışmanı İsmail Çanak’ı Kıbrıs konusunda kapsamlı bir rapor hazırlaması ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde düzenlenen Medya Zirvesi 2014’ü takip etmek üzere Kıbrıs’a gönderdi.

Son yıllarda THK Üniversitesinin kurulması dahil olmak üzere birçok başarılı atılım gerçekleştiren Türk Hava Kurumu’nun, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile işbirliği çalışmalarına sıcak baktığı düşünülüyor.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr. Hikmet Seçim ile yaptığı görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan THK Basın Müdürü İsmail Çanak, THK Genel Başkanı Osman Yıldırım’ın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne önem verdiğini belirterek "Geçmişte NATO’da yaptığı üst düzey görev sırasında yavru vatanın bütünlüğü ve Kıbrıs Türklerinin haklarının korunması için yoğun çaba sarf eden Genel Başkanımız THK’daki görevi sırasında da bu konuya hassasiyetle yaklaşıyor. Ümit ediyoruz ki çok yakın bir zamanda Kıbrıs’la ilgili önemli projelere şahit olacağız" dedi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika