spot_img
spot_imgspot_img
17.1 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

THK Jet Festivali, Antalya’da başlıyor

Seçtiklerimiz

Türkiye’nin kendi milli savaş uçağını üretme aşamasına gelmesinden dolayı duyduğu mutluluğu ifade eden Öktem, "Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu milli savaş uçağı faaliyete girdiğinde, havacılık ve savunma alanında Cumhuriyet tarihinin en büyük aşamalarından birisi kaydedilmiş olacak" dedi. Yurtiçi üretim ve millileşme çabalarının sonuç vermeye başladığını ifade eden Öktem, "Ülke savunmasına aktarılan paranın önemli bir kısmı şuana kadar maalesef yurtdışına gidiyordu. Ancak son yıllarda hız kazanan milli projeler sayesinde bu para ülkemizde kalacak ve yeni yatırımların finansmanında kullanılacak" dedi.

 

Türk Hava Kurumu tarafından 4 yıldan beri devam ettirilen Uluslararası Jet Festivali nefesleri kesecek. THK Jet Festivalinde kullanılan uçakları gerçek jet uçaklarından ayıran tek şey boyutları. Bu nedenle gerçek jet uçakları üretim aşamasına geçilmeden önce küçük prototipleri üzerinde çeşitli testler uygulanıyor. TEI-TUSAŞ Motor Sanayi tarafından üretilen jet motor türbininin de ilk kez deneneceği ve saatte 300 km hıza ulaşabilen uçakların yarışacağı THK Jet Festivaline katılmak üzere yurtdışından birçok sporcu Antalya’da bulunan THK Karain Havacılık Eğitim Merkezi ve Havaalanına geldi.

Üstün teknik ve altyapı imkanları gerektirmesi nedeniyle sadece gelişmiş ülkelerde gerçekleştirilebilen jet uçağı yarışlarını izlemek için Türkiye’nin dört bir yanından ziyaretçi şimdiden kayıt yaptırmış durumda. Amatör-Sportif havacılık faaliyetlerinin Türkiye’deki öncüsü olan Türk Hava Kurumu tarafından düzenlenen 4. Uluslararası THK JET Festivali, THK’nın Karain-Antalya Havacılık Eğitim Merkezi’nde, 24 Mayıs Pazar günü saat 11.00’de başlayacak.

 

Corendon Havayolları’nın bu yıl katılmadığı festivalde, ana sponsor Türk Hava Kurumu ve Türk Hava Kurumu Üniversitesi oldu. Festival de bu yıl Türk Hava Kuvvetlerine ait Model Solo Türk uçağının şovu, mikrolight, paraglider, mosquito, paraşüt, wingsuit atlayışları ve balon gösterileri gibi nefes kesen birçok muhteşem gösteri izleyenleri büyüleyecek.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika