spot_img
spot_imgspot_img
17.1 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

THK’nın eski başkanı Osman Yıldırım serbest

Seçtiklerimiz

Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmanın ilk celsesi sona erdi. Duruşmanın akşam saatlerindeki kısmında, sabah savunmalarını yapan tutuklu sanıklar Osman Yıldırım, oğlu Emre Yıldırım ve Hakan Azemoğlu ile bazı tutuksuz sanıklar, seslerinin kayıt altına alınamadığının anlaşılması üzerine tekrar savunmalarını yaptı.

Sanık Emre Yıldırım, savunmasında Azemoğlu şirketine danışmanlık hizmeti verdiklerini, onlardan da eğitim aldıklarını ifade etti ve babasına para aktarılmasının söz konusu olmadığını söyledi.

"Azemoğlu şirketi Airbus’a nasıl danışmanlık yapabiliyor, nasıl ulaşıyor?" sorusu üzerine Yıldırım, "Airbus onunla değil, Hakan, Airbus ile temas kuruyor ve ‘Bu işlere yardımcı olabilirim’ diyor. Biz de maillerine yardımcı olduk ve Asay şirketi olarak Azemoğlu’nu Eurocopter’e akredite ettik" dedi.

Yıldırım, "Sen, Airbus şirketindekileri tanıyorsun. Hakan Azemoğlu temas kuruyor da sen niye kurmuyorsun?" sorusuna da "Osman Yıldırım’ın oğlu olduğum için rüşvet aldığımız zannedilebilirdi. Nitekim zannedildi de" karşılığını verdi.

Sahte fatura düzenledikleri ve Eurocopter ile rüşvet ilişkisine girdikleri yönündeki suçlamaları reddeden Yıldırım, "Eurocopter gibi firmaların çok iyi iç denetimleri vardır. Böyle bir şey olursa, Türk savcılığından önce Alman savcılığı devreye girerdi" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, tutuklu 3 sanığın da adli kontrol şartıyla tahliyelerine karar verdi. Savunması alınmayan sanıkların savunmalarının gelecek celsede alınmasına karar veren heyet, duruşmayı erteledi. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika