spot_img
spot_imgspot_img
11.1 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

THK Üniversitesi’nden İsrail’e protesto

Seçtiklerimiz

THK Ünivertesi’nin yayınladığı o basın bildirisi:

İSRAİL “SOYKIRIMINI” KINIYORUZ!..

     Gazze’deki çaresiz sivillere yönelik İsrail saldırıları, katliam boyutunu da aşmış, maalesef “soykırım” boyutuna ulaşmıştır
    İsrail, havadan, denizden ve karadan yürüttüğü saldırılarla sivilleri vurmakta, hastaneleri, evleri ibadethaneleri hedef almakta, “sahur” vaktinde bile ölüm yağdırmaktan çekinmemektedir.

   Evlatlarını kaybeden annelerin, babaların minicik bedenlere kondurduğu “veda öpücükleri”,  bu zulme sessiz kalanlar açısından “insanlığa veda”nın simgesi olmuştur.

   Uzun yıllardır, kesif ambargolarla açlığa, susuzluğa, ilaçsızlığa mahkûm edilen “Gazze Halkı”nın  üzerine bugünlerde ölüm yağmaktadır.

   Özellikle “kadınları ve çocukları” öldürmeyi hedeflediklerini “çağdaş dünya”ya deklare etmekten çekinmeyen “çağdışı” zihniyetin “soykırımı” karşısında başta Birleşmiş Milletler olmak üzere sözde “güvenliği” sağlamakla yükümlü birçok uluslararası organizasyonun umursamazlığı “suç ortaklığı” boyutuna varmıştır.
   Dahası, birçok ülke “soykırım”a mazeret üretme çabası içine girmiştir.

    Bunun bir “soykırım” olduğunu haykıran yegâne güç Türkiye Cumhuriyeti Devleti’dir.

   “Soykırıma” uğradıklarında bugünkü İsrail yöneticilerinin atalarına şefkat elini uzatan Türkiye, bugün de bir başka “soykırıma” karşı tavrını ortaya koymuş bulunmaktadır.

   “İnsanî değerlerden zerre nasiplenmiş” herkes, her müessese bu tavrı paylaşmalıdır.  

İsrail’in dünyanın gözleri önünde, üstelik insanlık âlemiyle alay edercesine “ahlâkilik” iddiasıyla gerçekleştirdiği “soykırım”ı kınıyor, bu tür acılarla bir daha karşılaşmayacağımız günlere kavuşmayı ümit ediyoruz.

THK ÜNİVERSİTESİ SENATOSU

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika