spot_img
spot_imgspot_img
18.1 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Thomas Cook 20 milyon pound zarar edebilir

Seçtiklerimiz

Sunday Telegraph’ın bildirdiğine göre uzmanlar, Tunus’taki terör saldırıları ve Yunanistan’da yaşanan kriz nedeniyle Thomas Cook’un 20 milyon pound zarar edebileceği konusunda yatırımcılara uyarıda bulundu.
 
Perşembe günü üçüncü çeyrek bilançolarını açıklayacak olan Thomas Cook’un, raporda Tunus ve Yunanistan’ın şirketin bilançolarına etkisi konusunda yatırımcıları bilgilendireceği ifade edildi. 
 
Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan Thomas Cook, ekim ayının sonuna kadar Tunus operasyonlarını askıya aldığını belirtmişti. Öte taraftan, Yunanistan’daki kriz nedeniyle de şirketin etkilendiği belirtiliyor. Yunanistan’da bankaların para çekme kısıtlaması getireceği ve bu nedenle turistlerin yanlarında bolca nakit para taşımaları gerektiğine ilişkin haberler batı basınında çokça yer almıştı.
 
Thomas Cook’un etkilendiği bir diğer olayın ise boykot olduğu açıklandı. Yunanistan’ın Korfu Adası’nda zehirlenerek hayatını kaybeden iki çocuk nedeniyle sosyal medyada Thomas Cook’a yönelik boykot kampanyası başlatılmıştı. Kampanyayı başlatanlar, Thomas Cook’u, otelden aldığı tazminatın sadece üçte birini çocuğun ailesine verip, gerisine el koymakla suçlamıştı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika