spot_img
spot_imgspot_img
13 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

THY ‘MEP Awards’ ödüllerine sponsor oldu

Seçtiklerimiz

Türk Hava Yolları (THY), alanlarında başarılı Avrupa Parlamentosu üyelerine 11 yıldır verilen "MEP Awards" ödüllerine sponsor oldu.
 
The Parliament dergisinin Brüksel’in tarihi mekanlarından Concert Noble’da düzenlenen törende THY Pazarlama ve Satış Başkanı Ziya Taşkent, AP üyelerinin ulaştırma alanında en başarılı parlamenter seçtikleri Fransız Hristiyan Demokrat Franck Proust’a ödülünü verdi.
 
Taşkent, törende yaptığı konuşmada THY’nin de üyesi olduğu Avrupa Havayolları Birliği’nin yılda 400 milyondan fazla yolcu taşıdığını ve Avrupa ekonomisine 450 milyar avro katkı yaptıklarını söyledi.
 
Ziya Taşkent, AP Ulaştırma ve Turizm Komisyonu’na Avrupa’da 12 milyon istihdam sağlayan havacılık sektörüne verdikleri önem ve gösterdikleri yakın iş birliği nedeniyle teşekkür etti.
 
Ulaştırma sektöründe rekabetçiliği ve istihdamı artırmaya yönelik çabaları nedeniyle ödüle layık görülen Franck Proust, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "AB Komisyonu bugüne dek küçük ölçekli havaalanlarının yerel yönetimler tarafından finanse edilmesini kabul etmiyordu. Son iki yılda hazırladığım raporlar ile bu havaalanlarının bir ekonomik gelişme aracı olduğunu ispatladım. Bu nedenle bir milyon yolcuyu aşmayan havaalanlarının yerel hükümetler tarafından finanse edilmesi normal kabul ediliyor. Bu havaalanlarına aktarılan paralar gelecekte büyük getirileri olacak önemli bir yatırımdır. Bu gelirlerden turizmciler, otelciler, restoranlar ve çok sayıda şirket faydalanacaktır" ifadelerini kullandı.
 
AB Komisyonu eski Başkan Yardımcısı Viviane Reding’in sunuculuğunu yaptığı törende parlamenterlere 18 farklı dalda ödüller verildi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika