spot_img
spot_imgspot_img
18.1 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

THY 2013 yılında 33 yeni uçuş noktası planladı

Seçtiklerimiz

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, 2013 yılında ilave 33 yeni uçuş noktası planladıklarını belirtti.

THY’den yapılan açıklamaya göre, Kotil, THY’nin dergisi Skylife’a şirkete yönelik değerlendirmelerde bulundu. Önlerindeki en önemli hedefin Avrupa’nın ilk beş yıldızlı hava yolu şirketi olmak olduğunu kaydeden Kotil, tüketicilerin 2013 yılında farklı bir THY ile karşılaşacağını aktararak, 2003 yılından bu yana büyümesini sürdüren THY’nin bu yılı hedeflediği yolcu sayısını geçerek yaklaşık 40 milyonla tamamlayacağını ifade etti.

Bu sonucun THY’yi yolcu sayısı bakımından Avrupa’da 3’üncülüğe taşıdığını kaydeden Kotil, 2003 yılından itibaren yurt içi 11, yurt dışı 95 yeni noktaya uçuş başlattıklarını dile getirdi.

Bu ay içinde açacakları 10 yeni hatta uçuş ağının 217 şehre yükseleceğini vurgulayan Kotil, "2013 yılında ise ilave 33 yeni uçuş noktası planlıyoruz. Halihazırda 92 ülke ile dünyanın en çok ülkesine uçan hava yoluyuz. İnşallah 2013 sonu itibari ile en çok şehre uçan hava yolu olacağız. Geçtiğimiz günlerde filomuza katılan 200. uçağımız için bir tören gerçekleştirdik. Daha önce siparişlerini verdiğimiz uçaklarımızı filomuza katmaya devam ediyoruz. Yeni uçakların gelmesiyle birlikte Avrupa’nın en genç filo yaşına sahip hava yolu şirketi konumumuzu da sürdürüyoruz. Önümüzdeki 4 yıl içinde teslim alınmak üzere 20 adet Boeing 777-300 ve 15 adet Airbus 330-300 uçakları için anlaşma imzaladık. Bu uçakların filoya katılmasıyla birlikte özellikle uzun menzilli yeni hatlarda ulaşım ağımıza katılacak" ifadelerini kullandı.

-"2012 yılı dokuz aylık verilere göre, 1,08 milyar lira esas faaliyet karı elde ettik"-

Temel Kotil, 2012 yılı dokuz aylık verilere göre, 1,08 milyar lira esas faaliyet karı elde ettiklerini belirterek, "Net karımız ise geçen yılın aynı dönemine kıyasla artarak 868 milyon lira olarak gerçekleşti" dedi.

Dünyanın en büyüklerinden biri olacak 3. hava limanının İstanbul’da inşaatına başlanacak olması ve İstanbul merkezli THY’nin en fazla ülkeye uçuyor oluşunun coğrafyanın yükselişi ile bu durumu doğru okuyan stratejik bir aklın uyumuna işaret ettiğini belirten Kotil, tüm sektörlerde olduğu gibi havacılık sektöründe de her geçen gün beklentilerin yükseldiğinin altını çizdi.

Kendilerinin de bunun bilincinde olarak çalışmalarını şekillendirdiklerini kaydeden Kotil, "Göreve geldiğimizde 3 yıldız olarak aldığımız Türk Hava Yolları’nı 4 yıldızlı hava yolu şirketi haline getirdik ve bunun sonucunda da iki yıldır üst üste Avrupa’nın en iyi hava yolu şirketi seçiliyoruz. Hizmet kalitesi anlamında birçok yeniliğe imza attık. Uzun hatlarımızda uygulamaya başladığımız uçan şef sizlerin beğenisini kazandı ve uçakta sunduğumuz ikramlarımızdaki memnuniyet oranının yükselmesine katkı sağladı. Şimdi bu uygulamayı diğer hatlarımızda da başlatarak bir ilke imza atmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika