spot_img
spot_imgspot_img
17.8 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

THY 26 körüklü eski terminali istiyor

Seçtiklerimiz

THY 26 KÖPRÜLÜ ESKİ TERMİNALİ İSTEDİ

Atatürk Havalimanı’na yapımı devam eden 8 köprülü yeni ilave terminal 2016 Mart ayında hizmete girecek. THY yetkililerinin inşaatı devam yeni ilave terminal için de ilginç bir teklifte bulunduğu öğrenildi. Şu anda hizmette olan 26 köprülü Dış Hatlar Terminalinin kendilerine verilmesini, yeni terminale de diğer hava yollarının geçirilmesini istedikleri öğrenildi.

Atatürk Havalimanı işletmecisi TAV ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi arasında geçtiğimiz yıl imzalanan sözleşme gereği dış hatlar terminalinin büyütülmesi planlanmış ve ilave körük inşaatları başlamıştı. THY’den gelen bu teklif şayet yetkililer tarafından onaylanırsa inşaat projelerinde değişikliğe gidileceği belirtildi. Buna göre ilave terminalin arka tarafına yapılacak otopark’ın iptal edilerek daha geriye veya yer altına indirileceği, buna karşılık bu bölgeye, güvenlik ve pasaport kontrol noktalarının yapımının planlanacağı öğrenildi.

İLAVE TERMİNALLE KÖPRÜ SAYISI 34’E ÇIKACAK

Şu anda 26 olan uçak köprü sayısı yeni ilave terminal sonrası 34’e çıkacak. Böylece daha çok büyük tip uçakların park edebileceği çift taraflı köprüler terminale eklenmiş olacak. Yeni ilave terminalin yaklaşık 75 Milyon Euro’ya mal olacağı belirtildi. Atatürk Havalimanı’nın işletme hakkı ise 2021 yılına kadar TAV Havalimanları’nda bulunuyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika