spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

THY, 71 pilot mezun etti

Seçtiklerimiz

Akademide eğitim alan 20, Florida Institute Of Technology Aviation Academy’de eğitim alan 30 ve Lufthansa Pilot Training Network’da eğitim alan 21 olmak üzere toplam 71 öğrenci daha THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ve THY Genel Müdür’ü Temel Kotil’nde katıldığı törenle mezun olup pilot brövelerini taktı.

Kuruluşundan bugüne kadar 219 pilot adayı yetiştirilip mezun edilen Akademi’den, yeni mezun olan 71 pilot da Türk Hava Yolları uçuş filosuna II. Pilot olarak katılacak.

Mezun olacak bu öğrencilerin Akademiden gelenlerinin uçacakları uçaklarla ilgili gerekli tip eğitimlerini tamamladıktan sonra Türk Hava Yolları uçakları ile gökyüzündeki yerlerini alcağı belirtildi.

FITA ve Lufthansa Pilot Training Network’da eğitim alan mezunların ise Tip eğitimlerini orada alıp geldikleri ifade edildi.

Kurulduğu günden bugüne kadar sürekli bir gelişim içerisinde bulunan Uçuş Eğitim Akademisi Müdürlüğü bugün 23 Uçuş Öğretmeni, 4 Teorik Ders Öğretmeni ve 5 idari personeli; 16 adet tek motorlu, 8 adet çift motorlu pervaneli ve 2 adet jet motorlu eğitim uçağı ile eğitim veriyor.

Temel pilot eğitiminin yanı sıra uçuş öğretmen, çok motor intibak ve lisans dönüşüm eğitimleri gibi birçok kursları da vermeye devam eden Uçuş Eğitim Akademisi Müdürlüğü’nde halen bu günkü mezunlar dışında 103 öğrencinin Uçuş Eğitim Akademisi Müdürlüğünde eğitimlerinin devam ettiği belirtildi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika