spot_img
spot_imgspot_img
17.8 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

THY’den Çanakkale’ye Sefer Müjdesi

Seçtiklerimiz

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası yönetimiyle Çanakkale’nin hava ulaşımını görüşmek ve fikir alışverişinde bulunmak için bir araya gelen Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Sabiha Gökçen-Çanakkale arasında Ekim ayında itibaren uçuşların

– Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası yönetimiyle Çanakkale’nin hava ulaşımını görüşmek ve fikir alışverişinde bulunmak için bir araya gelen Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Sabiha Gökçen-Çanakkale arasında Ekim ayında itibaren uçuşların yapılacağının müjdesini verdi.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odasının Eylül ayı olağan meclis toplantısının ardından THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ve THY Yönetim Kurulu İsmail Gerçek ÇTSO üyeleri ile Çanakkale’nin hava ulaşımı ile ilgili görüşmek, fikir alışverişinde bulunmak üzere bir araya geldi.

ÇTSO Kongre Fuar Merkezindeki toplantıya Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ve THY Yönetim Kurulu İsmail Gerçek, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, ÇTSO Başkanı Bülent Engin, yönetim kurulu üyeleri, odaya kayıtlı üyeler katıldı.

‘ÇANAKKALE’Yİ DE BU BÜYÜK AĞA BAĞLANMASINI İSTİYORUZ’

Toplantıda Uçakla artık İstanbul ve Ankara’ya seyahat etmenin şart olduğunu söyleyen THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, “Uçak seyahatleri için gerçekten ciddi bir talep olması gerekiyor. Mehmet Bey olsun, İsmail bey olsun, Belediye Başkanımız olsun. Osman Bey olsun her zaman görüştüğümüzde, ‘Çanakkale’ye ne zaman seferler olacak?’ diye soruyorlar. Bunun üzerine çalıştık, çalışıyoruz. Bizde artık Türkiye’nin tüm illerine olduğu gibi Çanakkale’nin de bu büyük ağa bağlanmasını istiyoruz. Bunun için bir geri adım atmamız yok. Ama bu uçuşları sahiplenecek olan Çanakkale’dir. Bunun için Çanakkale’den gelecek olan ciddi taleplerini ardından bütün havayolları Çanakkale’ye zaten seferler açılması için gereni yapacaktır. Ben inanıyorum ki bu kritik eşiği, süreci atlattığımız takdir de İstanbul- Çanakkale, Çanakkale’nin Ankara’yla olan irtibatının kesintisiz çalışacağına inanıyorum. Çünkü hem bölgenin hareketliliği, hem de ekonomik faaliyetle r bunu destekleyecek güçte gözüküyor. Tabiî ki biz Türk Hava Yolları olarak önceden Çanakkale-İstanbul arası çalıştık. Tabi burada ciddi oranda azalma var. Tabi ki herkes sabah gelsin, akşam dönsün istiyorlar. İnsanlar İstanbul ve Ankara’da günlük işlerini halletmek istiyorlar. Bunun için de ciddi talepler oluşuyor” dedi.

‘ÇANAKKALE’Yİ TANITACAĞIZ’

Topçu, “Biz İsmail beyle de yaptığımız görüşmelerin ardından Sabiha Gökçen ile Çanakkale arasında seferleri başlatacağız. Bora Jet uçakları ile biz destek vereceğiz. Bizim kodumuz ve biletimizle bu seferler yapılacak. Ekim ayı içinde bu seferleri hemen başlatacağız. Önümüzdeki yaz ayında da Atatürk havalimanından da başlama noktasında çalışmalarız var. Çanakkale için bir uçuş çıkartacağız. Bu seferi de şuanda çalışmaya başladık. İnşallah yaz sezonunda bir bağlantı olacak. Tabiî ki Sabiha Gökçen bağlantısı da devam etmiş olacak. Emin olun talep olduğu takdir de ‘uçak yok’ demiyoruz. Uçak var. Biz burada günde 5 sefer bile yaparız. İnşallah günde bu 5 sefer günleri de gelir. Biz zaten talep olan yerlerde de ek seferler koyuyoruz. Biz Çanakkale’nin 2015 100’ncü yıl kutlamaları kapsamında bölgenin tanıtımına bizde hazırlık yapıyoruz. Çanakkale’yi bütün dünyaya tanıtacak. Uçak içinde Çanakkale’yi tanıtacağız. Skylıfe’da da Çanakkale gibi tarihi bir mekanı tüm dünyaya tanıtmak için bizde katkı yapmış olacağız. Dünya’da 264 ofisimiz var. Bu ofisler vasıtasıyla Çanakkale’yi de ön plana alıp, en iyi şekilde tanıtımını yapacağız. İnşallah buraya birçok önemli gazeteci, yazar gelecek. Bunları biz getireceğiz. Bunların neticesinde de Çanakkale turizmine de bir katkı yapacağız” diye konuştu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika