spot_img
spot_imgspot_img
7.7 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

THY’den Mali Çöküş Haberine Jet Cevap

Seçtiklerimiz

İşte THY’den KAP’a yapılan Jet açıklama bildirisi;

Bazı basın kuruluşlarında Ortaklığımız hakkında haksız, gereçeğe uygun olmayan ve açıkça Ortaklığımızın yıpratılmasına yönelik art niyetli haberler yer almaktadır. Yayınlanan haberlerde yazılan olaylar ve yapılan yorumlar kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Türk Hava Yolları’nda hat açılışları da dahil olmak üzere tüm stratejik kararlar sadece Şirket menfaatleri gözetilerek alınmaktadır.

Ortaklığımızda nakit açığı ya da işletme sermayesi ihtiyacı olmadığı gibi tamamı uluslararası piyasalardan edinilmiş, düşük faizli ve uzun vadeli uçak finansmanına yönelik borçlanma dışında herhangi bir finansal borç da bulunmamaktadır.

Türk Hava Yolları’nın 2014 yılı faaliyetleri ve mali durumu bütçesine paralel bir şekilde devam etmekte olup, 2014 yılında da son on yılda olduğu gibi hedeflediği karlılığa ulaşması beklenmektedir.

Sermaye Piyasası Kanunu ve ilgili mevzuat kapsamında sermaye piyasası araçlarının fiyatlarını, değerlerini veya yatırımcıların kararlarını etkilemek amacıyla yalan, yanlış veya yanıltıcı bilgi verilmesi, haber ya da yorum yapılması yahut bunların yayılması piyasa dolandırıcılığı suçunu teşkil etmektedir.

Bu çerçevede her türlü kurum ve kuruluş tarafından Ortaklığımız hakkında doğru haber ve yayın yapılması konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi ve Ortaklığımızca onaylanmamış bilgi, haber, yorum ve değerlendirmelerden sakınılması gerekmekte olup aksine hareket edenler hakkında hukuki ve cezai sorumluluğun söz konusu olacağı bilinmelidir"
 

Link: http://www.kap.gov.tr/bildirim-sorgulari/bildirim-detayi.aspx?id=372518

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika