spot_img
spot_imgspot_img
13.5 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

THY’den yolcularına sağlıklı içecekler projesi

Seçtiklerimiz

Sağlıklı İçecekler projesi nasıl doğdu?

Bu proje Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Hamdi Topçu’nun, "Şirketimizin yiyecekte bir numara, içecekte de bir numara olmasını istiyoruz." demesiyle başladı. Başta Hamdi Topçu, İkram ve Uçakiçi Ürünler Başkanı Ahmet Doğan, Turkish Do&Co Marmara Bölgesi Operasyon Direktörü Berna Orak ve Müşteri Ürün Koordinatörü Zafer Bilge projeye sahip çıkarak müthiş bir çalışma gerçekleştirdiler. Ben de bu projeyi profesyonel bir karşılık beklemeden, ülkesini seven bir insan olarak gerçekleştirdim. Tahmin ediyorum ki birçok yabancı havayolu şirketi de bizi takip ederek menülerine bu tarz çayları ekleyecek.

Sağlıklı içecekler neden bu kadar önemli?

Yaptığımız araştırmalarda dünyada insanların yavaş yavaş sağlıklı yemeyi öğrenmeye başladıklarını ama sağlıklı içmeyi atladıklarını gördük. Oysa asitli, şekerli ve glikoz şuruplu içeceklerin yüklediği kalorinin şişmanlatıcı etkisi, yemeklerden aldığımız kaloriden daha fazla. Bu anlamda Türk Hava Yolları ile gerçekleştirdiğimiz bu proje çok ciddi bir sosyal sorumluluk projesidir. Her yıl milyonlarca insanı uçuran Türk Hava Yolları bu çaylarla sağlık dağıtacak.

Yolcuları nasıl bir içecek menüsü bekliyor?

Menüde sıcak bitki çayları, soğuk bitki çayları ve çocuklara özel bir içecek var. İçecekler mevsimlere ve çeşitli ihtiyaçlara göre üç ayda bir güncellenecek. Ramazanda da bir sürprizimiz var. İftar sonrası yaşanan şikâyetleri azaltmaya yardımcı olacak içecekler hazırladık. Yolcularımız sirkeli tarçınlı içecek ile iftar sonrası hazım sorunu yaşamayacak, demir hindili içeceğin ferahlık veren etkisiyle de serinleyecekler.

Çocuk içeceğinin ne gibi faydaları bulunuyor?

Dünyada ilk defa hiçbir koruyucu madde, boya, şeker, asit ve mısır şurubu içermeyen, hem lezzetli hem de sağlıklı bir çocuk içeceği yaptık. Bu içecek taze doğal günlük süt içerisinde keçiboynuzu tozu, bitter kakao ve hurma şurubundan oluşuyor. Bu çay kemikleri güçlendirir, boyu uzatır, mineral, demir, kalsiyum ve protein içerir. Çocuk uçakta yemek yemiyorsa ısrar etmeyin… Bu çaydan bir bardak içtiğinde gıdasının çoğunu almış olacaktır.

İçecekler yalnızca uçaklarda mı servis edilecek?

Kısa zaman içerisinde CIP salonlarında da bir sağlıklı içecekler köşesi olacak. Böylece yolcular uçağa binmeden de çayların rahatlatıcı ve iyileştirici etkilerinden faydalanabilecek. Şimdiden herkese afiyet ve şifa olsun.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika